RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ni må gå i Elverum

Sist oppdatert:
Elverumsavisen Østlendingen sliter med økonomien og må spare tre millioner kroner. Dermed må ni ansatte finne seg noe annet å gjøre.

Østlendingen, som eies av mediegiganten Orkla Media, skal spare penger. Tidligere i år halverte de staben i Hamar Dagblad, som er heleid av Østlendingen og ifølge Hamar Arbeiderblad, må de nå kutte ni stillinger til fra konsernet. Det betyr at i overkant av 10 prosent av staben ved avishuset i Elverum forsvinner i løpet av året.

— Vi skal kutte kostnadsnivået med tre millioner kroner for å kunne lage et budsjett som går i pluss neste år, sier Pål Bjerketvedt, administrerende direktør og ansvarlig redaktør i Østlendingen til Hamar Arbeiderblad.

Ifølge Bjerketvedt er det ennå ikke tatt stilling til hvor årsverkene skal tas, annet enn at det er i Elverum. Han understreker at beslutningene skal tas i drøftelse med de ansatte i dagene og ukene som kommer.

- Vi er ikke kommet lenger enn at vi har tatt en beslutning om et beløp og antall årsverk det innebærer, sier Bjerketvedt.

Ifølge HA har Østlendingen i dag rundt 80 ansatte i Elverum. Inkludert avdelingskontorene tilhører 35-40 medarbeidere redaksjonen. Inkludert de ni som nå mister arbeidet har mellom 20 og 30 personer i Østlendingen-systemet mistet jobbene etter at storeier Orkla Media begynte ryddejobben.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere