RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ni millioner nye Telenor-kunder

(Michael Wuertenberg)
Sist oppdatert:
Telenor vokser seg større, men varsler kostnadskutt.

Telenor slapp onsdag morgen resultatene for første kvartal 2011. Tallene var i tråd med markedsforventningene.

Telenors driftsinntekter endte på 24,1 milliarder kroner, tilsvarende en organisk inntektsvekst på syv prosent. Driftsoverskuddet (EBITDA) var 7,4 milliarder kroner og driftsmarginen var 31 prosent, skriver Telenor i en pressemelding.

Den norske telegiganten fikk ni milliner flere abonnenter på global basis.

- Telenor-konsernet startet 2011 med syv prosent organisk inntektsvekst og gode marginer. Vi oppnådde en kontantstrøm fra driften på 5 milliarder kroner, samtidig som de fleste av virksomhetene gjennomfører en betydelig modernisering av sine nettverk. Våre mobilvirksomheter fortsetter den sterke abonnementsveksten fra slutten av 2010, og økte med 9 millioner i løpet av første kvartal i år, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i en kommentar.

Priskonkurranse i Norden
I Norge og Danmark opplever selskapet økende priskonkurranse.

Baksaas varsler derfor nye kostnadsreduserende tiltak, uten at han røper hvilke.

Sentral- og Øst-Europa
I Sentral- og Øst-Europa bekreftet Telenor Serbia den positive fremdriften med sterk vekst og forbedrede marginer, mens Telenor Ungarn opprettholdt stabile underliggende marginer.

- Den 15. april sluttførte VimpelCom transaksjonen med Wind Telecom etter godkjenning fra en ekstraordinær generalforsamling. Telenor motsatte seg transaksjonen, men vi vil fortsette å jobbe til det beste for VimpelCom. Samtidig har vi startet voldgiftsprosesser for å sikre Telenors aksjonærrettigheter, sier Baksaas.

Asia viktigst for veksten
De asiatiske virksomhetene var de viktigste bidragsyterne til kunde- og inntektsveksten.

Uninor i India fikk 5,2 millioner nye abonnenter i andre halvår 2010 og nådde 17,4 millioner totalt.

- Indiske myndigheter fortsetter etterforskningen av prosessen rundt lisenstildelingen som skjedde tidlig i 2008, før Telenors inntreden i Uninor. Telenor ønsker en snarlig avklaring av disse forholdene velkommen. De fire øvrige virksomhetene i Asia oppnådde 13 prosent organisk inntektsvekst i kvartalet. Etterspørselen etter smarttelefoner og databruk i Malaysia og Thailand fortsetter den sterke fremdriften. Kundeveksten i Grameenphone fortsatte på et høyt nivå og bidro til 21 prosent inntektsvekst. Med en 26 prosents kontantstrømmargin er vi på vei til å levere god avkastning i Pakistan, sier Baksaas.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere