RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ni norske organisasjoner sender vannklage til ESA

Ni organisasjoner knyttet til natur, miljø og landbruk klager Norge inn til ESA for ikke å ta med problemene rundt oppdrettsnæringen i forskrifter og planer for vannmiljøet.

Oslo (NTB): Myndighetene er i gang med å lage slike planer som en oppfølging av EUs vanndirektiv. Der burde de uheldige konsekvensene av oppdrettsnæringen vært med, mener organisasjonene.

– Det kommer ingen konkrete forslag til tiltak mot lakserømming, luseproblemer eller utslippsproblemer, og det reagerer vi på, sier Øyvind Fjeldseth i Norges jeger- og fiskerforbund (NJFF) til NRK.

Forbundet vil, sammen med åtte andre organisasjoner – Naturvernforbundet, Norges Bondelag, Norsk Friluftsliv, Norske Lakseelver, Den Norske Turistforening, Samarbeidsrådet for biologisk mangfold, WWF Norge og Greenpeace Norge – sende en klage til EFTAs overvåkingsorgan ESA.

Organisasjonene er bekymret for at situasjonen i norske fjorder og elver blir forverret om ikke myndighetene setter inn tiltak for å begrense skadene av oppdrettsnæringen.

– Vi mener myndighetene ikke kan gjøre unntak for disse problemene når de lager sine planer for vannmiljøet, sier Siri Parmann i NJFF.

Myndighetene på sin side mener faktagrunnlaget er for svakt til å ta dette inn i forskriftene for vannmiljøet.

For en måned siden skrev Dagsavisen at Norge var klaget inn for mulige brudd på det samme direktivet i forbindelse med planene om deponi for gruveavfall i Førdefjorden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere