*Nettavisen* Nyheter.

Ni omkommet i uværet på Filippinene

Filippinene er rammet av kraftig uvær. Minst ni mennesker har mistet livet på grunn av tyfonen Melor. Foto: Rhadyz Barcia (Reuters / NTB scanpix)

Ni mennesker er omkommet, og minst ti er meldt savnet etter tyfonen Melors herjinger på Filippinene.

Uværet har ført med seg flom og kraftige vinder, og flere byer i øylandet er oversvømmet. Tusenvis av innbyggere må tilbringe julen på evakueringssentre uten strøm og drikkevann.

– Det kan ta tre-fire måneder å få tilbake strømmen i provinsen, sier Jonathan Baldo i krisehåndteringsetaten i Northern Samar, en av de hardest rammede provinsene.

Omtrent 90 prosent av provinsen er rammet av uværet, og fem personer har mistet livet. På øya Mindoro lenger vest er fire personer omkommet.

Sent tirsdag kveld traff tyfonen hovedstaden Manila, der vannet steg til brysthøyde i enkelte områder, noe som igjen utløste blant annet trafikkaos og stans av togavganger. Fem personer er meldt savnet i Manila, mens fem fiskere er savnet fra en bukt lenger øst på samme øy.

Totalt er rundt 800.000 mennesker evakuert på Filippinene de siste dagene. I tillegg til at mange nå er hjemløse, er 120 innenlandsfly satt på bakken og over 200 ferger ute av drift.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag