Ni skadd da buss kjørte av E6

Foto: Gro Anita Myhren (VIGGA)

21 personer involvert i ulykken - kvinne fløyet til sykehus med helikopter.

22.02.13 08:53

En kvinne er fløyet til sykehus med helikopter etter at en buss kjørte av veien på E6 sør for Dombås. 21 personer er involvert, og totalt ni personer er skadd, opplyser politiet til Nettavisen.

Ulykken skjedde ved 04.10-tiden fredag morgen.

- Vi vet ikke detaljene rundt det som har skjedd, men en buss har kjørt av veien og veltet, sier operasjonsleder Jørgen Berg i Gudbrandsdalen politidistrikt til NTB.

Har du tips om hendelsen? Kontakt Nettavisens vaktsjef her

Sperrer veien
Til Nettavisen sier Berg at politiet ble varslet av Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK). Politiet mistenker ikke ruspåvirket kjøring.

- Det er kun bussen som er involvert i ulykken. På åstedet har vi sikret bilen med tungbergere fra et bilbergingsselskap. Bussen sperrer veien slik at biler ikke kommer forbi. Det er derfor omkjøring via fylkesvei 497, opplyser operasjonslederen.

Berg bekrefter at ni personer er skadd. En kvinne satt lenge fastklemt i bussen, men var rundt klokken 05.45 kommet løs og fløyet til sykehus med luftambulanse.

Nettavisen får opplyst at totalt tre personer er fraktet til sykehuset i St.Olavs Hospital i Trondheim, mens en fjerde person er fraktet til Lillehammer. Resten av de involverte tas hånd om på legesenteret på Dombås.

Foto: (Gro Anita Myhren / VIGGA)

Ingen livstruende skadd
- Det er ingenting som tyder på at noen er livstruende skadd. Vi gjør nå et søk i området med hunder for å forsikre oss om at det ikke er flere personer i snøen rundt eller i bussen, sier Berg.

Det skal ha vært en buss fra Lavprisekspressen som kjørte av E6. Veien er stengt fra Nord-Sel til Dombås som følge av ulykken. Det er satt i gang åstedsundersøkelser og det vil trolig ta en stund før politiet kan si noe mer om årsaken til ulykken.

Ifølge operasjonslederen har det vært en hektisk og omfattende redningsoperasjon.

- Store ressurser og massiv redningsinnsats er involvert. Heldigvis ser det ut til at ting har gått forholdsvis bra, sier Berg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Dombås

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag