En ni år gammel jente er blitt en av tidenes yngste mødre etter at hun nylig fødte en gutt på 2,5 kilo, skriver den kinesiske avisen China Evening News .

Gutten ble forløst ved keisersnitt, og skal være frisk.

En reporter fra den kinesiske avisen forsøkte å finne ut mer om den unge moren, men fikk bare vite at hun bor i Songyuan nordøst i Kina og ser svært moden ut for alderen.

Politiet prøver nå å finne ut hvem barnefaren er. Under kinesisk lov vil en person som har hatt sex med et barn under 14 år automatisk bli dømt for voldtekt, og kan vente seg en lang fengselsstraff.

Kinesisk lov sier at barn under 14 år ikke har «seksuelle rettigheter», og derfor vil en påstand om at et eventuelt samleie var frivillig, være helt ubrukelig i en rettssak.

- Har man hatt et seksuelt forhold til en jente under 14 år betyr det at vedkommende har begått voldtekt, og skal straffes strengt, sier en advokat fra advokatfirmaet Liu Gongcheng til den kinesiske avisen.

Tidenes yngste mor er likevel den kinesiske jenta ikke. I 1939 ble da fem år gamle Lina Medina fra Peru mor til en liten gutt. Faren hennes ble arrestert på grunn av mistanke om seksuelle overgrep, men ble løslatt på grunn av mangel på bevis.