RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: VALENTIN FLAURAUD (REUTERS)

Niåring død av svineinfluensa

Sist oppdatert:
Jente (9) fra Oslo døde av svineinfluensa.

En niåring fra Oslo, som nylig døde, var smittet av svineinfluensa, opplyser Folkehelseinstituttet.

Helsemyndighetene fikk mandag ettermiddag bekreftet at niåringen, som døde på Ullevål universitetssykehus, hadde svineinfluensa.

Jenta hadde en alvorlig underliggende sykdom og var dermed spesielt utsatt for den nye influensaen.

Minnet niåring
Niåringen var elev ved Majorstuen skole i Oslo. Fungerende rektor ved skolen, Marianne Mette Stenberg, sier mandag kveld til NTB at jenta ble minnet på skolen mandag.

- Vi minnet henne og ga nøktern og saklig informasjon til elevene og besvarte spørsmål så langt vi kunne, sier hun til NTB.

- Alle bør ta vaksine
På en pressekonferanse fredag anbefalte helse- og omsorgsminister Anne-Grethe Strøm-Erichsen, helsedirektør Bjørn-Inge Larsen og overleve Bjørn Iversen fra Folkehelseinstituttet at alle bør ta vaksine.

- Vi anbefaler hele befolkningen å la seg vaksinere, etter at risikogruppene har fått den, sa Strøm-Erichsen på pressekonferansen.

Likevel mener helsemyndighetene at Norge har en mild pandemi, og at få personer vil bli alvorlig syke.

- Vi mener denne influensaen ikke er farlig for folk flest, men ved å vaksinere kan vi forhindre at personer i utsatte grupper blir alvorlige syke og begrense antallet dødsfall.

Flere dødsfall enn nabolandene
Niåringen er den ellevte personen som mister livet på grunn av svineinfluensa i Norge siden 25. august i år.

Tidligere er det meldt om ti dødsfall knyttet til svineinfluensa i Norge, et barn fra Vest-Agder, en mann fra Hordaland, en kvinne fra Oslo, en mann fra Oppland, en mann fra Telemark, en tenåring fra Vestfold, tre kvinner fra Akershus og en dansk mann som oppholdt seg i Norge.

- Vi har flere dødsfall enn våre naboland, vi fikk bekreftet det tiende dødsfallet torsdag, sa overlege Bjørn Iversen på en pressekonferanse fredag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere