*Nettavisen* Nyheter.

Niåring satt fast i svømmebasseng

I nærmere tre timer satt gutten fast i svømmebassenget – med hodet så vidt over vannet.

06.08.09 22:31

Brannvesenet var raskt på pletten da de fikk melding om en ni år gammel gutt som satt fast i et basseng på Høyangerbadet ved 18-tiden torsdag. Men det tok tid å få ham løs. Først klokka 20.50 fikk politiet melding om at redningsaksjonen var avsluttet og gutten fri.

Med hodet over vannet
- Han hadde fått hånda inn i et vakuumrør i terapibassenget, og fikk den ikke løs igjen, sier operasjonsleder Per Rimmen ved Sogn og Fjordane politidistrikt til Nettavisen.

Han forteller at gutten klarte å få hodet over vannet der han satt fastslåst. Brannvesenet var raskt på pletten, men det viste seg å være vanskelig å få ham løs.

Måtte hugges løs
- Enden på visa var at de måtte meisle løs selve vakuumrøret til de kom inn til en krage. Klokka 20.50 kom han løs. Da hadde han sittet i nesten tre timer, sier Rimmen.

Gutten skal ha kommet fra den ubehagelige opplevelsen uten alvorlige skader, men ifølge NRK Sogn og Fjordane måtte han til sykehus for å få fjernet røret han satt fast i.

- En utfordring var å holde gutten varm. Heldigvis var dette et terapibasseng som var godt oppvarmet. I tillegg brukte vi tepper, forteller lensmann Olav Hellebø til NRK Sogn og Fjordane.

Saken blir etterforsket.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag