RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nibarnsmor dømt for trygdebedrageri

Sist oppdatert:
En kvinne i 50-årene fra Bærum er i Asker og Bærum tingrett dømt for trygdebedragerier på nesten 1,4 millioner kroner.

Retten mente kvinnen burde dømmes til ett års fengsel, men hun fikk strafferabatt og deldom fordi hun tilsto og fortsatt forsørger to av sine ni barn, skriver Budstikka.

Dommen endte dermed med ni måneders fengsel, fire av dem må hun sone.

– Soning av en relativt lang fengselsstraff vil påføre hennes barn for stor belastning, skrev tingrettsdommer Jens-Sveinung Wegner i dommen.

Bakgrunnen for dommen er at kvinnen i løpet av seks år mottok 852.000 kroner for mye i rehabiliterings- og arbeidsavklaringspenger fra Nav. Hun fikk dessuten 542.000 kroner for mye i sosialstøtte fra Bærum kommune. Samtidig som hun mottok ytelsen, jobbet kvinnen på et bo- og behandlingssenter i Bærum.

I retten fortalte hun at det var behovet for penger til barna som gjorde at hun hadde krysset av på at hun ikke var i arbeid på alle skjemaene opp gjennom årene.

Presset til å kjøpe khat
Hun klaget under rettssaken sin nød til dommerne om at flere av de eldre sønnene presset henne for penger med vold og trusler, blant annet til kjøp av den narkotiske planten khat, skriver avisen.

I det øst-afrikanske miljøet er tygging av khat ikke uvanlig blant menn.

I tillegg til fengselsstraffen, må kvinnen betale tilbake drøye 900.000 kroner til Nav og Bærum kommune. Ettersom hun til tross for arbeidsforholdet sitt hadde fått noe i sosialhjelp, slipper hun å betale hele beløpet tilbake. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere