RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nicaragua åpner for nok et gjenvalg av Ortega

Managua (NTB-AFP): Nicaragua avskaffer begrensningene på hvor mange ganger en person kan velges til president. Dermed kan den sittende statssjefen Daniel Ortega søke gjenvalg i 2016.

Nasjonalforsamlingen i Managua ga onsdag med 64 mot 25 stemmer sitt endelige samtykke til en lov om dette, som opprinnelig ble vedtatt før jul. Opposisjonens representanter forlot salen i protest da resultatet ble lest opp.

Flertallet sa ja til å oppheve en lov fra 1995 som fastslo at en president bare kan sitte i to femårsperioder, og at det må gå minst en valgperiode mellom første og andre gang denne presidenten velges. Presidenten skal heretter også velges i en enkelt og ikke to valgomganger.

Daniel Ortega var leder for den venstreorienterte sandinistgeriljaen som i 1979 styrtet Nicaraguas diktator Antonio Somoza. Etter å ha vært overgangsleder ble han i 1985 for første gang formelt valgt til president.

Han ble gjenvalgt i 2007 og 2011, etter at høyesterett i Managua hadde lagt til rette for at Ortega kunne fortsette. Opposisjonen i Nicaragua mener landet under Ortegas ledelse preges av forfall i helse- og boligsektorene og fattigdom blant folk flest. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere