Mannen som sto bak angrepet i Nice, gikk til psykolog i flere år før han flyttet til Frankrike i 2005, forteller søsteren hans.
– Min bror hadde psykiske problemer, fortalte søsteren til 31 år gamle Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, til nyhetsbyrået Reuters.
Faren til gjerningsmannen har uttalt til den franske TV-stasjonen RTL at sønnen ikke var islamist eller radikalisert, men hadde slitt med alvorlige psykiske plager i mange år.
Familien har overlevert en rekke dokumenter til politiet som viser at Lahouaiej-Bouhlel over lang tid ble behandlet av psykolog.
Knyttet til radikal islam
Torsdag kveld kjørte 31-åringen en hvit lastebil inn i folkemengden på strandpromenaden i Nice på Bastille-dagen. 84 mennesker er bekreftet døde.
Bouhlel hadde sannsynligvis forbindelser til radikal islam, mener Frankrikes statsminister Manuel Valls. Det er høyst uklart hvorvidt Valls uttalelser fredag kveld er basert på nye resultater fra etterforskningen, eller hans egne antakelser.
– Han er en terrorist som sannsynligvis er knyttet til radikal islam på en eller annen måte, sier Valls på fransk TV dagen etter at minst 84 mennesker ble drept i Nice.
- Helt i tråd med terrorgruppers oppfordringer
Påtalemyndighetens etterforskningsleder François Molins har sagt at angrepet var «helt i tråd med de vedvarende oppfordringene til å drepe» som terrorgrupper jevnlig kommer med.
Frankrikes innenriksminister Bernard Cazeneuve sier ifølge Reuters at det ikke er mulig å bekrefte at gjerningsmannen var motivert av radikal islam, skriver Ritzau. Cazeneuves departement har det overordnede ansvaret for antiterroretterforskningen. (©NTB)
Publisert bilde
Ifølge avisen The Independent skal ID-fotoet øverst i denne saken være av den 31 år gamle fransk-tunisieren Mohamed Lahouaiej Bouhlel, som skal være mannen bak terrorangrepet i Nice sent torsdag kveld.
84 personer er så langt bekreftet døde og 202 personer er skadd, 52 av dem kritisk, etter at 31-åringen kjørte en lastebil inn i folkemengden på strandpromenaden Promenade des Anglais.
Les også: - Gjerningsmannen hadde trolig bånd til radikal islam
Hadde oppholdstillatelse
Bouhlel ble født i Tunisia i 1985, men har bodd i Frankrike siden 2009. Han hadde oppholdstillatelse i landet. Han var tunisisk statsborger.
Han skal ha bodd alene i sentrum av Nice og jobbet som budbilsjåfør.
31-åringen er tidligere kjent for politiet i forbindelse med mindre alvorlige lovbrudd, som vold og tyveri. Han var ikke kjent for etterretningstjenesten i Frankrike.
Ifølge The Telegraph, som siterer den franske TV-kanalen BFM, skal 31-åringen ha tre barn og være skilt. Bruddet med kona for rundt to år siden skal ifølge TV-kanalen ha gjort ham deprimert.
- Virket rar
Samme kanal har snakket med naboer av Bouhlel, som forteller at han ikke var spesielt høflig.
- Jeg kjente ham knapt, men fra det jeg kunne se så virket han veldig rar. Han bodde alene, og sa lite. Han var ikke veldig høflig, han ville for eksempel ikke åpnet døren for deg, sier en kvinnelig nabo.
Lokale medier beskriver Mohamed Lahouaiej Bouhlel som en stille og sint person, som aldri framsto som spesielt religiøs.
Blant annet skal han både ha drukket alkohol og spist svin.
Bakgrunn: Minst 84 drept da lastebil kjørte inn i folkemengde i Nice
Lastebilen var leid
ID-papiret som nå er publisert skal ifølge The Independent være blant dokumentene som ble funnet i kjøretøyet som ble brukt under angrepet.
Se video: Her åpner politiet ild mot lastebilen
Les også: Verden gråter for Nice
Lastebilen var leid ut fra et firma utenfor byen, og den skal etter det avisen erfarer ha blitt hentet fra utleier onsdag denne uken.
Bouhlel ble tidligere i år idømt en betinget fengselsstraff etter en voldsepisode mot en kollega, denne straffen var ikke sonet ferdig.
Les også: Mistet baby i Nice-terror – funnet igjen etter Facebook-hjelp
Sparte ikke barna
Leker og barnevogner lå fredag igjen på strandpromenaden Promenade des Anglais etter familiefesten som endte i terror kvelden før.
Over en strekning på nesten to kilometer dundret den hvite lastebilen nedover strandpromenaden. Mens 30.000 mennesker frydet seg over fyrverkeriet på nasjonaldagen, meide den 19 tonn tunge lastebilen ned alt og alle.
Et vitne fortalte BBC at sjåføren bevisst kjørte der det var flest mennesker, og pløyde gjennom en barnekarusell der mange barn lekte.
For å komme inn i det avsperrede området skal sjåføren ha sagt at han skulle selge is, men da han begynte å kjøre på folk, løp politifolk etter bilen for å prøve å stanse ham.
En tapper scooterfører kjørte opp langs siden av bilen og prøvde å komme seg inn i førerhuset, men taket glapp og han falt under hjulene som også knuste scooteren hans. Det er ikke kjent hvordan det gikk med ham.
Skjøt mot politiet
Først etter to kilometers berserkerkjøring klarte politiet å konfrontere ham ved Hotel Negresco. Han skjøt mot politiet og kjørte enda 300 meter før han endelig ble skutt og drept. Tilbake sto lastebilen med skader i fronten og kulehull i frontruta.
– Politifolkene skjøt til de var sikre på at han var død, sa et vitne til BBC.
Ingen gruppe eller organisasjon har påtatt seg ansvaret for angrepet, og Molins sier at Lahouaiej-Bouhlel tydeligvis opptrådte på egen hånd. Men han påpeker at udåden helt klart bar preg av å være en terroraksjon og var helt i tråd med de stadige appellene på video og internett fra jihadistgrupper om å drepe.
Naboer i bydelen Abattoir beskriver mannen som en einstøing uten synlig religiøs tilknytning, som aldri hilste. Hans ekskone er pågrepet og sitter i avhør. Lahouaiej-Bouhlel leide lastebilen 11. juli og skulle ha levert den tilbake onsdag.
Biler som våpen
– Terrorangrepet i Nice er fattigmannsjihad og vitner om at terrorisme blir planlagt og utført av enkeltindivider, ikke av koordinerte grupper fra Midtøsten, sier terrorforskeren Frank Orban ved Høgskolen i Østfold.
Så enkle angrep er svært vanskelig å forhindre.
– Det virkelig triste med denne hendelsen er at den viser at det er fullt mulig for enkeltpersoner å gjennomføre terrorangrep. Man kan bruke et fredelig verktøy som en bil med en uhyggelig effekt, og denne effekten kan andre lære av, sier ekstremismeforsker Lars Gule. (©NTB)