Over 180 mennesker mistet livet i terrorangrepet i folkemengden utenfor flyplassen torsdag, blant dem 13 amerikanske soldater.

Lørdag gikk Pentagon ut med navnene på de 13. Blant de døde er sersjant Nicole L. Gee fra Sacramento i California.

23-åringen delte i dagene før angrepet flere bilder fra arbeidet de amerikanske soldatene utfører.

I et bilde fra 22. august står hun vakt mens en rekke mennesker i ferd med å bli evakuert går om bord i et fly.

I et annet bilde holder hun et spedbarn i hendene sine, mens hun skriver: – Jeg elsker jobben min.

Kommentarfeltet under bildene fylles nå med kondolanser.

Sersjant Mallory Harrison, som bodde hos Gee i tre år, omtaler henne som en «søster for alltid» og beste venn, melder nyhetsbyrået AP.

– Jeg kan ikke helt beskrive følelsen jeg får når jeg tvinger meg selv til å komme tilbake til virkeligheten, og tenke på hvordan jeg aldri kommer til å se henne igjen, skriver Harrison i et innlegg på Facebook.

– Hvordan hennes siste pust ble tatt mens hun gjorde det hun elsket – å hjelpe mennesker… Så var det en eksplosjon. Og så plutselig er hun borte, skriver Harrison.

Frykter nytt angrep

USAs president Joe Biden har lovet at USA ikke vil « tilgi eller glemme» angrepet, og sier at de som er ansvarlige skal «jaktes». Han holder også fast på at USA skal få ut de amerikanerne som ønsker å forlate Afghanistan innen 31. august. De som sto bak angrepet skal bli funnet «uten store militæroperasjoner», sa han torsdag kveld.

I en uttalelse lørdag sier han at situasjonen i Kabul er ekstremt farlig og at et nytt terrorangrep er sannsynlig innen 24 til 36 timer.

Biden skriver at han tidlig samme dag har hatt møte med sikkerhetsrådgivere og militære ledere. Tema for møtet var blant annet droneangrepet i Afghanistan der to IS-ledere skal ha blitt drept, som svar på angrepet ved flyplassporten torsdag.

– Dette angrepet blir ikke det siste. Vi vil fortsette jakten på enhver som var involvert i det grufulle angrepet terrorangrepet og stille dem til ansvar, skriver han.

Søreide: Neppe en rask løsning

Ikke alle norske borgere i Afghanistan har kommet seg ut, men utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) tror det er usannsynlig med en rask løsning for disse.

– Det er urealistisk nå å gi håp om at det finnes en rask løsning for de som nå ikke har kommet seg ut, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) til Aftenposten.

Fredag landet det siste flyet med evakuerte fra Kabul i Norges evakueringsoperasjon. Det er fortsatt norske borgere i Afghanistan som ønsker å reise ut av landet, og Utenriksdepartementet fører en liste over disse. De opplyser ikke hvor mange som står på listen.

Til sammen har Norge evakuert rundt 1100 personer fra Afghanistan. Ifølge Søreide har enkelte av dem som fikk tilbud om evakuering, takket nei.

Arbeidet opp mot de som fortsatt er i landet fortsetter, presiserer Søreide. Men UD har ikke oversikt over andre muligheter for utreise, sier hun:

– Det er dialog mellom flere aktører med tanke på gjenåpning av den sivile delen av flyplassen og åpning av grenser mot naboland. Det vil kunne gi utreisemuligheter for de som ønsker å forlate Afghanistan.