RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nicoline (9) bisatt - skolen stengt

Foto: Rune Edøy (Tidens Krav)
Sist oppdatert:
«I stillhet ønsker vi å ære begge barna», sier rektor.

Venninnene Nicoline Brattøy Løvik (9) og Mona Holsæter Fjelnset (9) døde under lek på svabergene ved Karihola i Kristiansund forrige mandag. De to ble feid på havet av store bølger, mens de lekte på de glatte svabergene.

Familie, venner og klassekamerater deltok i bisettelsen til Nicoline i Kirkelandet kirke mandag. Tirsdag bisettes hennes venninne, Mona.

- Solstråle
Sokneprest Torbjørn Brøske fortalte om en hjemmekjær jente, som var robust og sårbar, aktiv og nærværende - og som bare kjente godhet og kjærlighet, skriver Tidens Krav.

– Familien har mistet en solstråle. Bare ni år, men likevel så reflektert, moden og klok, sa soknepresten i sin minnetale.

Les hele saken hos Tidens Krav her

I forbindelse med bisettelsene av de to jentene, holder deres barneskole, Dalabrekka skole, stengt mandag og tirsdag, skriver kommunen på sine hjemmesider.

- Tunge dager
«Nicoline og Mona var våre kjære elever. Vi ønsker å vise respekt og verdighet ved at det skal være stille på Dalabrekka skole begge dagene. Derfor stenger vi skolen for drift både mandag og tirsdag», skriver rektor Paul T. Søvik.

- Elever som ønsker å delta i bisettelsene, bør gjøre det i følge med sine foresatte, anbefaler rektoren.

Han legger ikke skjul på at det har vært noen tøffe dager:

- Det har vært tunge dager for barn og voksne, og vi ber om forståelse for at vi finner det riktig å la stillheten senke seg over skolen disse to dagene.

Tvillingsøsteren overlevde
En tredje venninne som også var med og lekte, tvillingsøsteren til Mona, ble hjelpeløst vitne til at de to ble ført ut i havet.

En tilfeldig forbipasserende som hørte skrik og ringte etter hjelp, kom raskt til stedet. Den ene jenta ble funnet etter at hun hadde vært en knapp halvtime i sjøen. Den andre ble funnet etter nærmere halvannen time, 1,3 kilometer unna.

Begge jentene ble erklærte døde senere på sykehuset søndag kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere