*Nettavisen* Nyheter.

Nielsen scoret i norsk målfest

01.10.10 10:56

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Digitalsport (Anders Hoven , Digitalsport)

Vålerengas Håvard Nielsen spilte hele kampens og scoret kampen andre mål da Norge slo Liechtenstein 5-0 i EM-kvalifiseringen torsdag.

- Det var en grei seier og vi var godt skjerpet hele veien. Spesielt førsteomgang synes jeg var bra. Da hadde vi bra rytme i angrepsspillet. I andreomgang var det litt mer urytmisk, men alt i alt en godkjent prestasjon, sier G18-landslagstrener Bård Flovik til fotball.no.

Det var midstopper Gustav Valsvik som åpnet scoringsballet da han satte inn 1-0 etter drøye tjue minutter. Håvard Nielsen doblet ledelsen like etter da han satte et Fredrik Gulbrandsen-innlegg i mål etter flott kombinasjonsspill i forkant. Mushaga Bakenga scoret de tre siste målene.

- Vi viste frem mye bra offensivt. Pasningsspillet og bevegelsene var bra, i tillegg til at vi hadde bedre balanse defensivt. Vi er fornøyd med fremgangen, men burde scoret flere mål. Vi skapte et tjuetalls målsjanser, sier Flovik.

- Det ble en kamp litt som forventet. Vi møtte et svakt Liechtenstein-lag, men de jobbet godt. Vi fikk trent på offensiv rytme og spill, og er i gang med en seier.

Norge møter Skottland i den siste kampen søndag, en kamp som må vinnes for å gå videre til mellomspillet.

- Fremgangen vi viste i dag skal vi bruke for alt det er verdt mot Skottland. Skottene er gode, men vi er optimistiske og positive og har troen på seier, avslutter Flovik.

Liechtenstein - Norge 0-5 (0-3)
Rakvere, Estland

Dommer: Hüseyin Göcek, Tyrkia

Gule kort: Fredrik Gulbrandsen og Ørjan Hopen, Norge. Phillipp Ospelt og Lorenzo Lo Russo, Liechtenstein

Mål: 0-1 Gustav Valsvik (21.min), 0-2 Håvard Nielsen (28.min), 0-3 Mushaga Bakenga (42.min), 0-4 Mushaga Bakenga (61.min), 0-5 Mushaga Bakenga (66.min)

Norge (4-3-3): Eirik Holmen Johansen - Magnar Ødegaard, Eivind Daniel Røed, Gustav Valsvik, Alexander Hassum - Ruben Gabrielsen, Etzaz Hussain, Valon Berisha (Fredrik Midstjø 46.min) - Fredrik Gulbrandsen (Ørjan Hopen 59.min), Mushaga Bakenga (Krister Wemberg 67.min), Håvard Nielsen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.