RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nielsen til EM?

Kvalifiseringen starter i Sarpsborg i dag.

I dag åpner Håvard Nielsen og det norske G19-landslaget EM-kvalifiseringa mot Moldova på Sarpsborg stadion. Deretter følger Wales på lørdag og Serbia tirsdag. Vinneren er klare for EM.

- Vi vet at det blir tøffe kamper og vi må prestere optimalt for å klare det. Men først må vi slå Moldova, så får vi ta resten etter det, sier G19-landslagstrener Bård Flovik til forball.no.

Tippeliga-erfaring

Norge har spillere som Markus Henriksen, Valon Berisha, Håvard Nielsen og Mushaga Bakenga, som alle har markert seg i Tippeligaen.

- Vi må være kompakte og tette i forsvarsspillet, men samtidig tørre i angrepsspillet. Vi har spennende offensive typer i laget, så de skal få bruke ferdighetene sine. Men vi må være tålmodige, sier Flovik som ser frem til kampene på hjemmebane.

- Publikumsmessig har det kanskje ikke så mye å si, men at vi får lade opp og være i kjente forhold er nok en liten fordel. De marginene kan bidra til å sende oss videre.

Optimistisk Semb

Toppfotballsjef Nils Johan Semb tror Norge har gode sjanser til å kvalifisere seg til sluttspillet.

- Jeg har store forventninger til dette kullet som består av mange gode spillere fra Tippeligaen. Markus Henriksen og Valon Berisha er gode eksempler på kvaliteten som bor i dette laget, sier han til fotball.no. 

- Vi har vært heldigere med lagene vi møter denne gangen. Serbia er den tøffeste motstanderen, og det kan fort bli en gruppefinale i siste kamp. Har vi marginene på vår side og klarer å utnytte hjemmebanefordelen, så har dette laget det som skal til. Jeg vil oppfordre alle fotballentusiaster i Østfold til å kjenne sin besøkelsestid å støtte laget i kampen om sluttspillplass, sier Semb.

Kampene vises forøvrig på TV2 Sumo. Torsdag er det kampstart 19.30.

Norges kamper:
28.04 kl. 19.30: Norge - Moldova   (Sarpsborg stadion)
30.04 kl. 17.30: Wales - Norge   (Sarpsborg stadion)
03.05 kl. 17.00: Norge - Serbia   (Melløs stadion)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere