Nielsen til EM?

Kvalifiseringen starter i Sarpsborg i dag.

I dag åpner Håvard Nielsen og det norske G19-landslaget EM-kvalifiseringa mot Moldova på Sarpsborg stadion. Deretter følger Wales på lørdag og Serbia tirsdag. Vinneren er klare for EM.

- Vi vet at det blir tøffe kamper og vi må prestere optimalt for å klare det. Men først må vi slå Moldova, så får vi ta resten etter det, sier G19-landslagstrener Bård Flovik til forball.no.

Tippeliga-erfaring

Norge har spillere som Markus Henriksen, Valon Berisha, Håvard Nielsen og Mushaga Bakenga, som alle har markert seg i Tippeligaen.

- Vi må være kompakte og tette i forsvarsspillet, men samtidig tørre i angrepsspillet. Vi har spennende offensive typer i laget, så de skal få bruke ferdighetene sine. Men vi må være tålmodige, sier Flovik som ser frem til kampene på hjemmebane.

- Publikumsmessig har det kanskje ikke så mye å si, men at vi får lade opp og være i kjente forhold er nok en liten fordel. De marginene kan bidra til å sende oss videre.

Optimistisk Semb

Toppfotballsjef Nils Johan Semb tror Norge har gode sjanser til å kvalifisere seg til sluttspillet.

- Jeg har store forventninger til dette kullet som består av mange gode spillere fra Tippeligaen. Markus Henriksen og Valon Berisha er gode eksempler på kvaliteten som bor i dette laget, sier han til fotball.no.

- Vi har vært heldigere med lagene vi møter denne gangen. Serbia er den tøffeste motstanderen, og det kan fort bli en gruppefinale i siste kamp. Har vi marginene på vår side og klarer å utnytte hjemmebanefordelen, så har dette laget det som skal til. Jeg vil oppfordre alle fotballentusiaster i Østfold til å kjenne sin besøkelsestid å støtte laget i kampen om sluttspillplass, sier Semb.

Kampene vises forøvrig på TV2 Sumo. Torsdag er det kampstart 19.30.

Norges kamper:
28.04 kl. 19.30: Norge - Moldova (Sarpsborg stadion)
30.04 kl. 17.30: Wales - Norge (Sarpsborg stadion)
03.05 kl. 17.00: Norge - Serbia (Melløs stadion)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.