*Nettavisen* Nyheter.

Nigeria starter nytt år med unntakstilstand

Lagos (NTB-AFP): Folk i Nigeria måtte starte det nye året under unntakstilstand i områder som har vært preget av bombeangrep og uro i julen.

Innbyggerne i den nordøstlige byen Maiduguri forteller om økt patruljering fra sikkerhetsstyrkene og flere kontrollposter hvor biler blir stanset.

- Alt er øde. Folk nekter å forlate hjemmene sine fordi de er redde for hva soldatene kan komme til å gjøre mot dem nå som det er unntakstilstand i byen, sier en av Maiduguris innbyggere til nyhetsbyrået AFP.

I den sentrale byen Jos - som ligger midt i overgangen mellom det muslimske nord og det kristne sør - har sikkerhetsstyrker tatt over kontorene til lokale myndigheter. Helikoptre flyr over området, og også der er patruljeringen styrket.

Nigerias president Goodluck Jonathan erklærte lørdag unntakstilstand i deler av landet etter en romjul med flere bombeangrep.

1. juledag ble minst 40 mennesker drept i angrep mot flere av landets kirker. Den ytterliggående islamistiske gruppen Boko Haram anklages for å ha stått bak både disse og flere mindre angrep de påfølgende dagene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.