RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nigerias oljeinntekter stuper

Nigerias oljeinntekter falt med over to tredeler fra september i fjor til juli i år. Det vil få alvorlige konsekvenser for Afrikas største økonomi, sier landets statlige oljeselskap.

Fallet i oljeprisene går hardt utover inntektene til det oljeavhengige landet. Over 90 prosent av Nigerias inntekter i utenlandsk valuta kommer fra salg av olje.

– Siden toppen i september i fjor, har oljeinntektene gått bratt nedover, heter det i en månedlig rapport fra det statlige oljeselskapet NNPC. Rapporten er en del av et initiativ fra NNPCs nye sjef Ibe Kachikwu, som ønsker mer åpenhet om selskapets drift og finanser. Selskapet har i flere tiår fått kritikk for manglende gjennomsiktighet, og det har vært mange beskyldninger om korrupsjon og dårlig ledelse.

Kachikwu, som kom fra en toppjobb i Exxon, ble ansatt kort tid etter at president Muhammadu Buhari kom til makten og sparket den forrige NNPC-sjefen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere