RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nigerias oljeproduksjon fortsatt hemmet

Sist oppdatert:
Omkring 10 prosent av Nigerias oljeproduksjon er fortsatt stengt på Niger-deltaet etter at oljeselskapene måtte trekke seg ut på grunn av etniske opptøyer
Det er seks måneder siden den etniske gruppen Ijaws startet med opprør i Niger-deltaet. Opprøret førte til at de store oljeprodusentene RoyalDutch/Shell, ChevronTexaco og TotalFinaElf måtte trekke seg ut av produksjonsanlegg som sto for en tredjedel av landets oljeproduksjon.

Ifølge en ringerunde gjort av Reuters er fortsatt produksjon tilsvarende 272.5000 fat pr. dag stengt på grunn av mindre uroligheter i områdene. Det dreier seg om etniske sammenstøt, kidnappinger og stjeling.

Nigeria har en produksjonskapasitet på 2,6 millioner fat pr. dag, og er verdens åttende største oljeeksportør.

Det er Shell og ChevronTexaco som er hardest rammede, og har fortsatt henholdsvis 125.000 og 140.000 fat pr. dag av produksjonen stengt. Selskapene tør ikke overfor Reuters spekulere i når pumpingen kan komme i gang igjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere