RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nigerias opposisjonsleder leder valget

Sist oppdatert:
Abuja (NTB-Reuters): Nigerias opposisjonsleder Muhammadu Buhari leder med 2 millioner stemmer over president Goodluck Jonathan etter at offisielle resultater fra 75 prosent av delstatene er klare.

Tallene viser at Buhari foreløpig har fått 11,5 millioner stemmer, mens Jonathan har fått 9,5 millioner, melder nyhetsbyrået Reuters mandag kveld.

72 år gamle Buhari styrte Nigeria i perioden 1983-1985 etter et militærkupp.

For å vinne presidentvalget må en kandidat ikke bare ha flest stemmer, men også minst 25 prosent støtte i to tredeler av landets 36 delstater samt i hovedstaden.

En FN-delegasjon opplyser at den ytterliggående islamistgruppa Boko Haram ikke har lyktes med å forstyrre valget, til tross for at det har vært flere blodige angrep mot velgere.

I den oljerike delstaten Rivers sør i landet har imidlertid myndighetene innført portforbud for å hindre uro når resultatene kommer. Demonstrantene har protestert mot regjeringen, som mange anklager for valgfusk. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere