*Nettavisen* Nyheter.

Nigger-kommentar førte til oppsigelse

Etter at toppsjefen i medieselskapet MTG brukte ordet «nigger» i en tale er han avsatt som styremedlem i gratisavisen Metro.

Da MTG-sjefen Hans-Holger Albrecht innledet sin festtale åpnet han med en tekstlinje som sjokkerte tilskuerne:

- Good evening, ladies, gentlemen and niggers.

Reaksjonene lot ikke vente på seg. Albrecht, som er toppsjef i medieselskapet MTG, var også styremedlem i gratisavisen Metro. Men nå er hans styreverv historie - han ble sparket ut av styret etter kommentaren som ble oppfattet som rasisme.

Det samme gjelder sjefen for avisen, Steve Nylund, som blir sparket for å ha fortalt rasistiske vitser. Tyskeren Albrecht forklarer sin tale med at han spøkte.

- Jeg ville tulle med min tyske bakgrunn og at vi tyskere ikke er noen store talere, sier Albrecht til Svenska Dagbladet, gjengitt i dagens VG.

Han sier videre at åpningsreplikken i talen hadde referanse til en kjent tale som den tyske presidenten Heinrich Lübke holdt på en reise i i Afrika i 1962, men ironiserinegn til Albrecht snakket ikke helt til amerikanerne.

På tross av at han nå avtrer fra Metro-styret fortsetter han som toppsjef i MTG, som eier tv-stasjonene TV3, ZTV, Viasat, TV1000 og Strix Television. I tillegg sitter selskapet på 33 prosent av aksjene i P4.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.