Gå til sidens hovedinnhold

Niinistö går for seier i Finland

Helsingfors (NTB-AFP-TT): Konservative Sauli Niinistö har en klar ledelse på meningsmålingene før finnene søndag avgjør hvem som blir landets neste president.

Niinistö fikk 62 prosents oppslutning på den siste meningsmålingen før helgen, mens hans motstander fra De grønne, Pekka Haavisto, fikk 38 prosent.

Men Haavisto gjennomførte et heseblesende stunt for å kapre flest mulig velgere i siste liten lørdag. Han reiste rundt i hele det sørlige Finland, og talte blant annet på et MC-show der han måtte kjempe om oppmerksomheten mellom motorbrøl og publikums skråling.

- Jeg tror det er mye jevnere enn målingene spår, sa han.

Favoritten drev sin stemmejakt på kjøpesentre og torg i hovedstaden lørdag. Niinistö har jevnt ligget et godt stykke foran på meningsmålingene. Den tidligere finansministeren ansees av mange å ha troverdighet i spørsmål som gjelder økonomi, noe som er et like hett tema i Finland som i resten av Europa. Det var blant annet hans jobb å lose Finland inn i eurosonen. De to kandidatene står ikke langt fra hverandre når det gjelder utenrikspolitikk.

Omkring 36,5 prosent av de 4,4 millioner stemmeberettigede har alt avgitt sin stemme på forhånd i den andre og avgjørende valgomgangen. (©NTB)