*Nettavisen* Nyheter.

Niinistö leder klart i Finland

Helsingfors (NTB-FNB): Konservative Sauli Niinistö leder klart over Pekka Haavisto fra miljøvernpartiet De grønne foran andre omgang i presidentvalget i Finland. Men mange velgere vet ennå ikke hvordan de skal stemme.

Ifølge en meningsmåling med 1.300 deltakere som avisen Ilta-Sanomat gjenga onsdag, sier 65 prosent av de som er sikre på at de vil stemme, at stemmene deres går til Niinistö. 35 prosent vil stemme på Haavisto.

Samtidig sier hele 25 prosent at de ikke vet om de kommer til å avgi stemme i den andre valgomgangen 5. februar. Første valgomgang ble holdt sist søndag, og den ble vunnet av Niinistö med 37 prosent av stemmene.

Siden loven krever at en kandidat må ha over 50 prosent for å vinne i første omgang, må det holdes en ny valgomgang der Niinistö møter Haavisto. Haavisto kom på andreplass søndag, hårfint foran Paavo Väyrynen fra sentrumspartiet Centern.

Ifølge en analyse fra nyhetsbyrået FNB vil valgkampen fram mot 5. februar stå mellom to EU-vennlige politikere som begge ønsker aktiv finsk deltakelse i eurosamarbeidet. Debatten vil neppe bli preget av prinsippsaker, men heller dreie seg om betoningsspørsmål, blir det spådd. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.