*Nettavisen* Nyheter.

Nikab-nekt i Østfold

Nikab-nekt ved Høgskolen i Østfold: Forbudet skal kun gjelde i undervisningssituasjoner. Tildekking av ansiktet i kantinen og biblioteket er greit. Foto: Bård Halvorsen (Wikimedia Commons)

Når de nye retningslinjene til Høgskolen i Østfold trer i kraft neste høst, må studentene regne med å ta av seg nikab eller andre ansiktsdekkende plagg.

16.12.14 07:28

Forbudet skal kun gjelde i undervisningssituasjoner. Tildekking av ansiktet i kantinen og biblioteket er greit, skriver Fredriksstad Blad.

– I alle undervisningssituasjoner; forelesninger, øvingssituasjoner eller testsituasjoner som eksamen mener vi at det ut fra faglige vurderinger ikke er forsvarlig med heldekkende ansiktsplagg. Det er blant annet av hensyn til at elevene har krav på et læringsutbytte når de studerer hos oss. Skal vi oppfylle det læringsutbyttet, mener vi at det ikke er riktig å bruke plagg av typen nikab i våre undervisningssituasjoner, sier rektor Hans Blom ved Høgskolen i Østfold.

Styret ved Høyskolen vedtok de nye retningslinjene, som skal gjelde fra neste høst, i forrige uke. Reglene gjelder kun for nye studenter.

– Vi har et fåtall studenter som bruker nikab i dag. For de få studentene som dette gjelder, skal vi jobbe for å løse det på best mulig måte. Vi skal ha en dialog med dem, sier Blom.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.