Landslagsutøver Mari Eides (28) storesøster Ida Eide (30) døde 2. september, etter å ha falt om i mosjonsløpet «Norgesløpet».

Hun var samboer med skuespiller Nils-Ingar «Nilsi» Aadne og en svært god venninne av Therese Johaug.

- Fortsatt fjernt for meg

I VG lørdag forteller Aadne om de fire tøffe månedene som er gått:

- Her fortsetter jeg å vaske klær og lage middag og trene og gå på scenen. Det uvirkelige gir seg ikke heller. At hun ikke kommer tilbake, er fortsatt fjernt for meg.

Kjæresten fylte 30 år i august, og han forteller at i talen til henne gledet han seg til de skulle tilbringe gullårene sammen. Nå har han flyttet inn i deres nybygde hus på Kjelsås, med Idas søster Mari og samboer Anders.Les også: Slik vil familien hedre Ida Eide

Nils-Ingar «Nilsi» Aadne forteller om det vonde døgnet på sykehuset og at han har vært tilbake på Jessheim, hvor det fatale skjedde.

- Savnet er der konstant

Om sorgbearbeidingen, sier han til VG at:

- Sorgen kommer i bølger. Savnet er der konstant. Det kommer i alle situasjoner. Hjemme, ute. Jeg savner helt forferdelig å ha henne rundt meg her hjemme. Det som skjedde på jobben, var ikke så farlig om jeg kom hjem til henne. Sorgen kommer og går, noen ganger er det lettere, da kna jeg bruke Ida som inspirasjon til å komme meg videre, sier han.

Aadne var tilbake på scenen seks uker og sier han prøver å tenke positivt selv om det verst tenkelige har rammet ham.

I talen i hennes begravelse sa Aadne at:

- Vi hadde planene klare om fremtiden. Nå er det bare vanskelig. Unntatt å si jeg elsker deg.

Minnefond

Familien til Ida Eide ønsker å hedre henne gjennom «Ida Eides minnefond for førstehjelp i idretten».

«Ikke gråt ved min grav, for jeg er ikke der. Jeg lever blant minner, hos de jeg er kjær. Jeg er solen over fjellets tinder, jeg er de tusen vinder, jeg er det friske høstregn, jeg er nysnøens milde kjærtegn,» het det i annonsen som ligger på hennes minnesider.