Onsdag ettermiddag mellom kl. 17 og 18 ble Nina Hast frastjålet sykkelen sin, skriver Gjengangeren.

- Den sto rett utenfor stuevinduet her i Strømsveien 43B. Jeg må ha blunket da den forsvant, sier hun.

Etterlyste på Facebook

Like raskt som tyveriet skjedde la hun ut bilde og etterlysning på Facebook og fikk raskt svar.

- En nabo i Strømsveien hadde også blitt frastjålet sykkelen sin. Han hadde i tillegg sett noen og hadde spor å gå etter. Derfor ringte han politiet for å anmelde tyveriet, men fikk overraskende beskjed om at de ikke hadde tid og kapasitet, sier hun og legger til:

- Politiet anbefalte han i stedet å oppsøke sykkelstallen han mistenkte og se om ikke han fant sykkelen sin. Det gjorde han. Ikke bare det, han så også en sykkel på stedet som han syntes liknet min, sier hun.

Turte ikke gå alene

Nina Hast forteller at det var et sted hun ikke hadde lyst til å gå alene. Derfor ventet hun til 22.30-tiden med å hente sykkelen.

- Jeg var redd for å gå dit alene, men det gikk greit da jeg fikk med meg mannen min. Ikke bare for egen sikkerhet, men fordi han kunne hjelpe meg med å identifiserte sykkelen. Det var tross alt han som kjøpte den til meg i fjor. Og det var han som sist hadde fikset og ordnet med den. Blant annet hadde han ordnet låsen, sier hun.

Det var for øvrig sykkellåsen som gjorde dem sikre på at det var Ninas stjålne sykkel som sto der.

Hadde låst sykkelen

- Det var det som var det sprø. Tyven hadde låst min sykkel på sin plass. Tenker tyven ble overrasket da sykkelen han hadde stjålet ble stjålet fra han, hjemme i sykkelstallen, sier Nina og ler forsiktig av det absurde i det hele.

- Det er jo også litt sprøtt at politiet har en kjent adresse her på Tveiten, sier hun.

- Jeg kan bekrefte at vi kjenner stedet godt og at vi har hatt mange patruljer og turer dit i ulike ærend, sier politiet i Vestfold.

Det har ikke lykkes Gjengangeren å få en kommentar til saken fra eieren av boligkomplekset hvor sykkelen ble funnet.

Les flere saker i Gjengangeren