*Nettavisen* Nyheter.

Nintendo bekrefter ny konsoll

Nintendo lanserer Nintendo DSi LL i Japan 21. november for 1300 kroner. Konsollen slippes i Norge til våren.

29.10.09 12:19

Nyhetsbyrået AFP meldte at Nintendo planla en ny versjon av Nintendo DSi beregnet på eldre mennesker. Den nye, håndholdte spillkonsollen skulle blant annet ha ekstra store skjermer.

Nintendo har nå bekreftet rapporten og annonserer maskinen Nintendo DSi LL. Den lanseres i Japan 21. november, koster 20.000 yen (cirka 1300 kroner) og kommer i tre forskjellige farger.

Ifølge AFP har eldre spillere klaget på at skjermene på DSi er vanskelige å se på. Nintendo skal samtidig forberede seg på trender som elektroniske bøker og videoer.

LES OGSÅ: Nettavisen tester Kindle
ALT OM: Nintendo DS

Nintendo DSi LL har to skjermer på 4,2'' hver, er 16,1 cm lang, 9,14 cm bred og 2,12 cm tykk. Til sammenligning er skjermene på DSi 3,25'' og konsollen måler henholdsvis 13.7 cm, 7,49 cm og 1,89 cm.

Kommer til Norge

DSi LL er den fjerde versjonen av konsollen Nintendo har lansert siden høsten 2004. Familien består nå av Nintendo DS, Nintendo DS Lite, Nintendo DSi og den nylig annonserte Nintendo DSi LL.

FACEBOOK: Bli med i Spillmagasinets gruppe på Facebook
LES OGSÅ: Dette funker dårlig med Nintendo DSi

Bergsala AS, Nintendos distributør i Norge, bekrefter til Spillmagasinet at konsollen kommer til Norge i løpet av første kvartal 2010.

Her i Norge, og sikkert i USA og resten av Europa, vil konsollen hete Nintendo DSi XL og prisen vil ligge noe over dagens pris på DSi. Etter nettbutikken til Elkjøp å dømme, bør du ikke ut med mer enn 1800 kroner for DSi i dag.

SPILLMAGASINET FØLGER: Nintendo DSi XL

Enorm suksess

Håndholdtkonsollen Nintendo DS har vært en suksess uten like og er den mest solgte spillmaskinen siden Playstation 2. Godt over 100 millioner enheter har funnet veien hjem til folk siden den første utgaven ble lansert i USA 21. november 2004.

I april 2009 lanserte Nintendo den foreløpig nyeste tilgjengelige versjonen av konsollen i Norge, kalt DSi. Her reagerer knappene litt kjappere, lysstyrken kan skrues opp enda et hakk og den matte overflaten gjør at maskinen er bedre å holde i. Nintendo utstyrte også DSi med to kameraer (ett foran og ett bak) og en SD-kortleser.

Les mer om DSi i vår store test av maskinen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.