*Nettavisen* Nyheter.

Nintendo DS' beste puslespill

Den udødelige spillklassikeren «Tetris» er ute på Nintendo DS.

21.04.06 16:14

(Spillmagasinet): «Tetris» er antakeligvis historiens mest kjente spill. I nesten 20 år har folk vært hekta på å sette de sju brikkene sammen til linjer, og spillet er tilgjengelig på omtrent det som er av elektroniske duppeditter.

Alt om:Nintendo DS.

Nye moduser

«Tetris DS» er det foreløpig siste tilskuddet til en tilnærmet undelig rekke kloner, varianter og oppfølgere.

I tillegg til den opprinnelige «Se hvor mange linjer du kan lage før det ikke er plass til flere brikker»-modusen, inneholder spillet fem andre spilltyper.

Føler du for det, kan du blant annet utføre oppdrag av typen «Fjern to linjer ved hjelp av denne brikken», og knive med maskinen om hvem som først dytter den andre inn i en ovn. En modus hvor du bruker pennen er også tilgjengelig.

Morsomt

Fellesnevneren for alle de nye modusene er at de byr på like mye moro som den opprinnelige modusen.

De viser at så lenge du ikke er redd for å tenke litt annerledes, er det fortsatt massevis av liv i «Tetris»-konseptet.

Men spillets stjerne er likevel den fantastiske flerspillerbiten. Intense kamper mot vilt fremmede på nettet eller kompiser, er utrolig underholdende og nesten alene god nok grunn til å kjøpe spillet.

Du kan også spille med opptil 10 stykker som ikke har spillet fra før.

Litt lett

Dessverre har utviklerne falt for fristelsen og tuklet med standardmodusen. I «Tetris DS» kan du spare på en brikke om gangen og rotere brikkene så lenge du vil.

Hastigheten de faller i spiller ikke lenger noen rolle, takket være dette kan du omtrent alltid plassere brikkene der hvor du vil.

Likevel, det er bare en mikroskopisk ripe i lakken. Du får selv vurdere om du trenger et nytt «Tetris»-spill, men du skal vite det at «Tetris DS» er det beste av dem alle.

Seks underholdende spillmoduser og en fantastisk morsom flerspillerbit, gjør «Tetris DS» til det beste puslespillet på Nintendo DS.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.