RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nintendo DS knuser PSP

Det er solgt flere Playstation Portable enn Nintendo DS i Norge. Likevel tar DS innersvingen på PSP.

(Spillmagasinet): Ifølge bransjebladet Faro Journalen har salget av PSP-spill de siste ukene utgjort rundt tre prosent av det totale salget av spill i Norge, ifølge statistikk fra NSM som måler antall solgte spill over disk i butikk.

Samtidig viser statistikken at salg av spill til Nintendo DS har hatt en markedsandel på litt over 16 prosent de siste to ukene.

Med andre ord selges det fem spill til Nintendo DS for hvert spill som selges til Playstation Portable.

Dette til tross for at det ved inngangen til 2007 ifølge statistikken var solgt 71.000 PSP-maskiner mot 57.000 DS-konsoller.

- Sterke titler

- Nintendo har sterke titler som passer til det håndholdte formatet, og lang erfaring med å lage spill for slike maskiner, sier Kirsti Danielsen, markedssjef i Bergsala, til bransjebladet.

Spill til Nintendo DS omfatter stortitler som «Nintendogs», «Brain Training», «Super Mario» og «Pokémon». Bergsala kommer dessuten med flere store titler utover sommmeren.

- Vi kommer med enda flere sterke titler i tiden fremover, blant annet nye spill i «Brain Training»-serien, nye «Pokémon»-eventyr og et nytt «Zelda»-spill i år, sier Danielsen.

- Mørketall rundt PSP

Det sterke spillsalget har ikke gått hus forbi hos den norske Playstation-distributøren Nordisk Film Interactive.

- Vi tror nok det er noe piratkopiering ute og går på PSP, men ikke noe som er så veldig utbredt. Vi ser at Nintendo er flinke med barnespill, noe det ikke har vært så veldig mye av på PSP, forteller Morten Christoffersen, markedssjef i Nordisk Film til bladet.

Han tror også at det lavere spillsalget kan skyldes platinumserien til PSP, en lavprissatsning på utvalgte spill.

- Platinumserien ble innført på PSP i fjor høst, og spill i denne prisklassen blir ikke registrert av NSM når de samler inn salgsstatistikk, forklarer Christoffersen.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere