Gå til sidens hovedinnhold

Nintendo DSi XL lanseres i mars

«Gamlis»-konsollen Nintendo DSi XL klar for lansering i Europa.

Nintendo har bekreftet at DSi XL slippes i Europa 5. mars 2010, skriver Eurogamer. Fargene blir vinrød og mørk brun.

Den nye DS-versjonen er større enn DS Lite og DSi, og er beregnet på eldre mennesker og andre som har problemer med å bruke de relativt små skjermene.

Nintendo DSi XL har to skjermer på 4,2'' hver, er 16,1 cm lang, 9,14 cm bred og 2,12 cm tykk. Til sammenligning er skjermene på DSi 3,25'' og konsollen måler henholdsvis 13.7 cm, 7,49 cm og 1,89 cm.

Prislapp rundt 2000 kroner?

DSi XL er den fjerde versjonen av konsollen Nintendo har lansert siden høsten 2004. Familien består nå av Nintendo DS, Nintendo DS Lite, Nintendo DSi og altså Nintendo DSi XL.

Nintendo har ikke annonsert prisen på konsollen, men Bergsala AS - Nintendos distributør i Norge - har forklart at DSi XL vil ligge noe over dagens pris på DSi. Altså noe over 1700 kroner.

Inkludert i prisen får du med nettleseren utviklet av Opera samt programmene «A Little Bit of Brain Training: Arts Edition» og «Dictionary 6 in 1 with Camera Function».

Stor i Japan. Og alle andre steder

DSi XL har vist seg å være en populær konsoll i Japan, hvor den ble lansert 21. november 2009. Det ble solgt over 100.000 enheter den første uken i salg.

Nintendo DS er for øvrig en håndholdt suksess uten like og er den mest solgte spillmaskinen siden Playstation 2. Godt over 100 millioner enheter har funnet veien hjem til folk siden den første utgaven ble lansert i USA 21. november 2004.

I april 2009 lanserte Nintendo den foreløpig nyeste tilgjengelige versjonen av konsollen i Norge, kalt DSi. Her reagerer knappene litt kjappere, lysstyrken kan skrues opp enda et hakk og den matte overflaten gjør at maskinen er bedre å holde i. Nintendo utstyrte også DSi med to kameraer (ett foran og ett bak) og en SD-kortleser.

Les mer om DSi i vår store test av maskinen. Se flere bilder av DSi XL under:

Kommentarer til denne saken