*Nettavisen* Nyheter.

Nintendo-kontrollen er stor som et bord

Foto: Steinar Omar Østli (Halden Arbeiderblad)

- Dette er en stor «hit» når kompisene kommer.

05.02.13 18:17

– Dette er en stor «hit» når kompisene kommer. Da har vi retro-kveld og spiller gamle Nintendo-spill i timevis, forteller Remi Rusten som begynte å samle på spill for to år siden, ifølge ha-halden.no.

Se film om hvordan bordet ble laget.

Gutterom
Spill og spillmaskiner er montert opp på gutterommet til Remi. Han har nemlig et eget rom i boligen som brukes til lidenskapen.

– Alt er samlet på gutterommet, og jeg har ingen ting slengende i stua, for å si det sånn. Det er faktisk en del jeg snakker med som misunner meg å ha et eget gutterom, smiler Remi.

Inne på gutterommet har han 23 spillmaskiner og 92 Nintendo-spill. Foreløpig. I tillegg til mange andre spill og spillrelaterte ting, slik som den spillblader for eksempel.

– Det er gitt ut 210 skandinaviske Nintendo-spill, og målet er å gjøre samlingen komplett. I Europa er det gitt ut 338 spill, og det er neste mål, forteller Remi.

Han er på jakt etter flere spill, men det viktigste for ham er å dele gleden med å samle på noe og ha en hobby: – Det er givende. Hvis jeg kommer over spill som jeg har fra før eller ikke trenger, gir jeg dem til Frelsesarmeens bruktbutikk. Så kanskje noen andre finner dem der.

Nintendo-bordet
Det første du ser når du kommer inn på gutterommet til Remi, er at bordet midt i rommet ser ut som en gigantisk Nintendo-konsoll fra 1980-tallet, og Remi har bygget den selv. Han tegnet, målte opp, bygget og fikk gjort alt klart til lodding.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Steinar Omar Østli

– Min svigermor er en racer på lodding. Hun sørget for å feste alle ledninger inne i konsollen, og den fungerer helt utmerket. Du må vende deg til å spille med begge hendene, men alt virker som det skal, viser Remi og spiller en omgang med det legendariske spillet Super-Mario.

– Hva er ditt favorittspill?

– Oi! Det må være «CastleVania» som er spill til den første Nintendo-maskinen NES, forteller Remi etter å ha tenkt seg litt om.

Les flere saker fra Halden Arbeiderblad.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.