RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nintendo-kontrollen er stor som et bord

Foto: Steinar Omar Østli (Halden Arbeiderblad)
Sist oppdatert:
- Dette er en stor «hit» når kompisene kommer.

– Dette er en stor «hit» når kompisene kommer. Da har vi retro-kveld og spiller gamle Nintendo-spill i timevis, forteller Remi Rusten som begynte å samle på spill for to år siden, ifølge ha-halden.no.

Se film om hvordan bordet ble laget.

Gutterom
Spill og spillmaskiner er montert opp på gutterommet til Remi. Han har nemlig et eget rom i boligen som brukes til lidenskapen.

– Alt er samlet på gutterommet, og jeg har ingen ting slengende i stua, for å si det sånn. Det er faktisk en del jeg snakker med som misunner meg å ha et eget gutterom, smiler Remi.

Inne på gutterommet har han 23 spillmaskiner og 92 Nintendo-spill. Foreløpig. I tillegg til mange andre spill og spillrelaterte ting, slik som den spillblader for eksempel.

– Det er gitt ut 210 skandinaviske Nintendo-spill, og målet er å gjøre samlingen komplett. I Europa er det gitt ut 338 spill, og det er neste mål, forteller Remi.

Han er på jakt etter flere spill, men det viktigste for ham er å dele gleden med å samle på noe og ha en hobby: – Det er givende. Hvis jeg kommer over spill som jeg har fra før eller ikke trenger, gir jeg dem til Frelsesarmeens bruktbutikk. Så kanskje noen andre finner dem der.

Nintendo-bordet
Det første du ser når du kommer inn på gutterommet til Remi, er at bordet midt i rommet ser ut som en gigantisk Nintendo-konsoll fra 1980-tallet, og Remi har bygget den selv. Han tegnet, målte opp, bygget og fikk gjort alt klart til lodding.

– Min svigermor er en racer på lodding. Hun sørget for å feste alle ledninger inne i konsollen, og den fungerer helt utmerket. Du må vende deg til å spille med begge hendene, men alt virker som det skal, viser Remi og spiller en omgang med det legendariske spillet Super-Mario.

– Hva er ditt favorittspill?

– Oi! Det må være «CastleVania» som er spill til den første Nintendo-maskinen NES, forteller Remi etter å ha tenkt seg litt om.

Les flere saker fra Halden Arbeiderblad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere