RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Nintendo)

Nintendo viste sin revolusjon

Sist oppdatert:
LOS ANGELES (TV 2 Nettavisen): Detaljer om Nintendo Revolution og enda en ny håndholdt spillkonsoll, Game Boy Micro ble vist frem på Nintendos pressekonferanse. Her er alle detaljene.

Forrige uke ga oss Xbox 360, gårsdagen PS3 og nå har Nintendo lettet på Revolution-sløret. Maskinen slippes neste år og skal være langt billigere enn konkurrentene. Maskinen er 2-3 ganger så kraftig som Gamecube og 100 prosent bakoverkompatibel. Det betyr at du kan spille 20 år gamle spill på Revolution.

Spillene kommer på vanlig DVD-plater, og er prototypen noe å gå etter, lyser DVD-skuffa blått.

Revolution har et innebygd flashminne på 512 Mb. Du har med andre ord godt med lagringsplass. Blir det likevel for lite, kan du kjøpe SD-kort og lagre på de.

Nintendo følger i konkurrentenes fotspor og gjør alt trådløst. Nettilgang og kontrollene har vi fått bekreftet. Men kjenner vi Nintendo, har de noe mer på lur. Nintendo viste ikke frem noen spill, men bekreftet at alle de kjente og kjære seriene finner veien til Revolution. Spesielt spennende er det at selskapet har store planet for Metroid-serien.

Revolution kan kobles til nettet. I tillegg til å spille online, åpner Nintendo en spillbutikk på nett. Store deler av spillutvalget deres (både gamle klassikere fra NES og N64-era og Gamcube-spill) skal kunne kjøpes, lastes ned og spilles på Revolution.

DS-onlinetjenesten heter Nintendo WiFi Connection og er gratis. Du trenger ikke vente til neste år med og benytte den. Mario Kart og Animal Crossing (begge til Nintendo DS) benytter tjenesten og skal være ute før jul.

Andre DS-spillnyheter er et splitter nytt Tony Hawk-spill og at Nintendogs og Elektroplankton er på vei til vesten.

Men alt handler ikke om neste-generasjon. Nintendo har vist frem Game Boy Micro, en mindre og flottere utgave av Game Boy Advance SP. Maskinen er litt større enn iPod Mini (omtrent samme størrelse som en 10-pakk med røyk) og kommer til høsten. Nintendo har ikke sagt noe, men det ser ut som om maskinen er trådløs. Er det endelig slutt på link-kablene?

Nintendo presenterte fire nye Mario-spill til Gamecube. Helten dukker opp Mario Baseball, Mario Soccer, Mario Party 7 og Dance Dance Revolution Mario Mix. Pokemon-fansen får et nytt Gamecube-spill, Pokemon XD. Vi fikk ikke vite noe mer om det etterlengtede Mario 128, men det nye Zelda-spillet til Gamecube har fått et navn.

På toppen av ønskelisten din skal det stå The Legend of Zelda: Twilight Princess.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere