RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nintendos klønete onlinesystem

Nintendo Wii kommer trolig til å benytte seg av det ufattelig klønete systemet med vennekoder for onlinespill.

(Spillmagasinet): Har du noen gang koblet deg opp til nettet og spilt mot venner med din Nintendo DS? Ikke? Kan det være fordi du vanligvis ikke kaller kompisen din 33-02-72 - 88-60-40?

Nintendos løsning for å koble seg opp til nettet og lage vennelister med Nintendo DS, er noe av det minst gjennomtenkte vi har vært borti. Istedenfor brukernavn, må hver spiller opprette en tolvsifret kode som ikke erstattes av et kallenavn.

Nintendo argumenterer med at denne løsningen er mye lettere siden du ikke trenger å registrere deg - som for eksempel med Xbox Live.

Vennekoder for Wii

De virkelig dårlige nyhetene er at denne løsningen ser ut til å beholdes for Nintendo Wii - spillgigantens neste konsoll, skriver Eurogamer.

Nintendos Takahashi Tezuka bekreftet systemet med vennekoder for Wii allerede under spillmessen E3 i mai, og for kort tid siden publiserte Nintendo ved en feiltagelse en hel del informasjon om Nintendo Wii på sine nettsider.

Informasjonen ble raskt fjernet, men flittige nettbrukere rapporterte forferdet Nintendos planer:

«Nintendo tenker på sikkerheten din når du er online. Takket være vårt unike vennekodesystem kan du kontrollere hvem du spiller med online. Å spille online er en flott måte å koble seg til venner du ville spille spill med!», stod det på nettsiden.

Ikke bare sorgen

Wiis onlinesystem er heldigvis ikke bare sorgen. Blant annet skal du kunne laste ned gamles spill til SNES, MegaDrive og TurboGrafx og andre billigspill.

Med systemet WiiConnect24 kan du også la Wii være koblet til nettet døgnet rundt og la den laste ned forskjellige ting mens du sover.

Hele tjenesten er dessuten gratis, men du må naturligvis betale for spill og annet verdifullt innhold du laster ned.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere