Gå til sidens hovedinnhold

Nissen kommer

Juletregang, julekaker og julenissen. Barna i Bøler menighet feirer forrykende juletrefest.

Bøler: Det beste er at nissen kommer, slår Nora Tretli (5 år) fast. Juletrefesten er akkurat i gang. På tallerken ligger julekake og i glasset er det rød saft. Nora gleder seg også til å gå rundt treet.

Hylende fornøyde

Jeg kan "På låven sitter nissen", "Glade jul" og "Det lyser i stille grender". Jeg kan faktisk veldig mange julesanger, jeg, forteller Nora før hun setter tennene i en julekake.

Rundt omkring løper det festkledde barn og er hylende fornøyde, og snart samler folk seg rundt treet for å synge alt fra "Jeg gikk meg over sjø og land" til "Et barn er født i Betlehem". For at alle skal få plass rundt treet må stoler, og bord vike, og det hele blir trangt og koselig.

Viste kunster

Tvillingene Sofia og Selma Lindland Ali (5 år) gleder seg mest til loddtrekningen. Kjekke premier ligger og venter på heldige vinnere på en sort flygel. Men først er det leker der både små og store blir utfordret.

Barna samler seg på gulvet når tryllekunstnerne Anrico og Jokimo viser sine kunster og triks foran en talefør forsamling. De to tuller fælt med en terning som de legger i en kasse, men som på mystisk vis dukker opp i flosshatten.

De var skikkelig gøyale, mener Nora.

Sliten nisse

Og så er det duket for loddtrekning. Søstrene Sofia og Selma må bare konstatere at de er to numre fra å vinne et rumpebrett og at det er andre heldiggriser som får kose seg med malebøker og sjokolade.

Men så kommer nissen.

Ho ho! Jeg er så sliten, sukker nissen.

Jeg har holdt på siden julaften. Er dette Oppsal?

Nei, Bøler! roper barna og venter spent på det som nissen har i sekken.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien