Gå til sidens hovedinnhold

Nissen ringte julen inn på Oslo Børs

Oslo (NTB): Fredag morgen dukket en gammel kjenning opp på Oslo Børs, det er blitt fast tradisjon at julenissen ringer i bjella og setter i gang handelen den siste dagen før jul.

Børsens menn og kvinner var muligens noe løsere i snippen enn de pleier å være da sjefen satte fram gløgg og pepperkaker midt på det som engang var et travelt handelsgulv, men i dag er et moderne kontorlandskap.

Meglernes rop er for lengst erstattet med lett klapring fra PC-tastaturer, men denne ene dagen i året ropes det fortsatt på Oslo Børs; alle vet jo at nissen ikke kommer før alle «barna» kaller på ham.

Og som på enhver god juletrefest, spurte nissen om de fremmøtte hadde vært snille, før han strødde konfekt over børsens ansatte og gjester. Men både børsdirektør Bente Landsnes og alle som investerer hos henne, kunne nok tenke seg flere milde gaver fra nissen enn et par poser twist.

- Det har vært et nytt turbulent år for aksjemarkedet. Investorene sitter på gjerdet, noe som bidrar til lavere volum i aksjeomsetningen, kan Landsnes fortelle når hun oppsummerer året som har gått.

Riktignok omsettes det aksjer for rundt 4 milliarder hver dag, noe som blir rundt 1.000 milliarder i året, omtrent det samme som et helt statsbudsjett. Og i obligasjonsmarkedet kan Landsnes glede seg over en ny rekord. Mens hun holdt sin presentasjon, ble fjorårets rekord i utstedelse og utvidelse av obligasjonslån passert. Fasiten når året er omme, kommer til å ligge et stykke over 270 millioner kroner. (©NTB)

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot