RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nissene er tilbake

Sist oppdatert:
Syv år er gått siden suksesserien "The Julekalender" sist gikk som en farsott over landet. I år skal vi igjen more oss med historien om nissene Fritz, Hansi og Gynter som sendes på oppdrag like ved gården til potetbøndene Gjertrud og Olaf Sand.

The Julekalender ble vist på TV 2 første gang i 1994, og den utradisjonelle julekalenderen ble en stor suksess. "Det e` bærre lækkert" og "bob bob" ble innført i det norske vokabular og " Støveldance" ble en slager.

Suksessen gjentok seg i 1996 og i år sendes serien på nytt. Hver dag fram til jul kan du følge den populære kultserien med Travellin` Strawberries.

Juleforberedelser i Trøndelag
Historien handler blant annet om potetbøndene Olaf og Gjertrud Sand. I første episode er de i full gang med juleforberedelsene i det lille huset sitt i Trønderlag. Gjertrud kan imidlertid ikke finne den store kassen med julepynt, og kaster seg over de fargerike julekatalogene.

Mens hun lager små og store pyntegjenstander av katalogene, får hun øye på enhver husmors drøm; en foodprosessor. Den ønsker hun seg til jul!

Gammel Nok ligger for døden
Et helt annet sted, på en annen kant av verden, ligger den eldgamle nissen Gammel Nok for døden. Spilledåsen (The Playdåse) som spiller hans livsmelodier, er i ferd med å stanse.

Gammel Nok tilkaller de tre nissene Fritz, Hansi og Gynter. De får i oppdrag å reise til det gamle landet, finne den eneste gjenlevende nissehulen og bringe tilbake nøkkelen som kan trekke opp spilledåsen og redde ham.

"Den Store Klokeboken"
Med seg på reisen får de tre nissene et kart og Den Store Klokeboken. Med den kan alt la seg gjøre. Derfor er det viktig at boken ikke faller i gale hender. Spesielt viktig er det at det onde, mørkets folk, Nåsåene, ikke får tak i den.

Merk tidspunktene!
På grunn av håndball-VM, vil tidspunktet variere litt. Normalt begynner gårdagens episode klokken 19.30. og kveldens nye episode klokken 19.45. Når det går VM-håndballkamper på denne tiden, vil repriser av gårdagens episode gå 18.00, mens dagens episode kommer klokken 18.15.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere