Gå til sidens hovedinnhold

Nissene fra Ullevaal

Smilene var store da hele Lyns A-lag troppet opp som julenisser på Rikshospitalets barneavdeling.

GAUSTAD: Da hele Lyn-troppen kom marsjerende inn i kantinen på Rikshospitalets barneavdeling forrige torsdag, anført av en ekte julenisse, var spenningen til å ta og føle på. Og det var de for anledningen blåkledde, som skulle vise seg som de største julenissene.

Delte ut godteposer

Niåringene Fredrik Glittum, Nora Neset og Cecilie sperret øynene opp da selveste keeper Eddie Gustafsson kom med godteposer til dem. Han tok seg god tid til å signere T-skjorter og snakke med trekløvere. Da Tommy Berntsen også kom bortom, visste Fredrik nesten ikke hva han skulle si.

– Dette var skikkelig gøy!

Men er du Lyn-fan da?

– Nå er jeg det, slo han fast etter å ha summet seg.

– Koster så lite

Lyn-trener Kent Bergersen er glad for samarbeidet klubben har med Rikshospitalet.

– Det er alltid like hyggelig å komme hit. Det koster oss så lite, og er veldig hyggelig være med å bidra til noe hyggelig for disse barna som er i en vanskelig situasjon, sier Bergersen.

Han mener slike besøk gir spillerne et perspektiv på det de driver med.

– Spillerne ser at de er privilegerte som får holde på med det de liker best. En liten lårhøne er ikke så ille, sier Bergersen.

– Det er viktig at også fotballspillere viser samfunnsengasjement.

Kommer igjen

– Det er fantastisk å få komme hit, sier Christian Brink.

– Mange av gutta har egne barn. Jeg har tre nieser på samme alder. Derfor er det spesielt hyggelig å få spre litt glede til disse barna som ikke har det så lett, sier han.

Brink er enig med treneren i at besøket setter ting i perspektiv.

– Alt er ikke like viktig her i verden. Å se ungene stråle her i dag varmer veldig. Alle spillerne er enige i at vi gjerne kommer igjen, sier Brink.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn