RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NOAH anmelder DN for fremskyndet jaktstart på hjort

Oslo (NTB): Dyrevernorganisasjonen NOAH anmelder Direktoratet for naturforvaltning for å fremskynde jaktstarten på hjort.

NOAH - for dyrs rettigheter, mener direktoratet bryter dyrevelferdslovens bestemmelser i fastsettingen av de nye jakttidsforskriftene. Ny jakttid for hjort er fastsatt til perioden fra 1. september til 23. desember. Jakta starter dermed på et tidspunkt da mange hjortekalver er nyfødte, minner NOAH om.

- Vi har i flere henvendelser vist til dyrevelferdslovens bestemmelser som i prinsippet hindrer at hjortejakta kan starte på et tidspunkt da mange kalver er nyfødt og hjelpeløse. Det er forbudt å hensette dyr i hjelpeløs tilstand, og det er forbudt å påføre dyr unødige lidelser. Disse bestemmelsene ignorerer Direktoratet når de åpner for hjortejakt på et tidspunkt da mange koller nylig har kalvet, sier veterinær Siri Martinsen i NOAH.

Anmeldelsen blir levert i løpet av uka.

Direktoratet for naturforvaltning begrunner utvidelsen i jakttiden på hjort med at det har vært en betydelig økning i hjortebestanden fra 1990 og fram til i dag, noe som har ført til større forvaltningsmessige utfordringer. For å øke uttaket av hjort har direktoratet derfor utvidet den ordinære hjortejakta både i forkant og i etterkant. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere