RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Dyrevernalliansen utlover en dusør på 10.000 kroner for oppklarende tips etter at en druknet hund ble funnet bundet til en sementblokk i Moss søndag.
Dyrevernalliansen utlover en dusør på 10.000 kroner for oppklarende tips etter at en druknet hund ble funnet bundet til en sementblokk i Moss søndag. Foto: Maylén Annie Hanssen

NOAH anmelder flere for mishandling av dyr

Sist oppdatert:
Aldri tidligere har NOAH – for dyrs rettigheter anmeldt flere for dyremishandling enn i år.

Organisasjonen har hittil i år anmeldt nærmere 40 saker, men kun et fåtall blir etterforsket, og mindre av 20 prosent av anmeldelsene ender med dom, skriver Dagsavisen.

- Vi har fått seks henleggelser av sakene vi har anmeldt. Blant annet to saker med drepte katter, hvor gjerningsmannen var kjent i det ene tilfellet. Dumping av fugler i bur på vinteren er en av de andre sakene. Ingen er dømt hittil, men vi har fått beskjed om en dom for vanskjøtsel av sau i år, på en sak vi anmeldte i fjor, sier veterinær og leder i NOAH, Siri Martinsen.

Hun forteller at organisasjonen har fått vite om flere saker hvor dyr er blitt dumpet i sjøen for å drukne. I helgen fant forbipasserende en hund som var bundet fast til et stort betongrør og dumpet fra en bru i Moss. Eieren av hunden er funnet og saken etterforskes av politiet. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere