RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nobel-kandidat innrømmer pedofili

Sist oppdatert:
Sexsjokk i Belgia. Den prisbelønte presten Francois Houtart innrømmer å ha forgrepet seg på en åtte år gammel gutt.

85 år gamle Houtart skal ha innrømmet at han i 1970 forgrep seg på sin nevø. Gutten var dengang åtte år gammel.

Det var etter at Francois Houtart ble løftet fram som en kandidat til Nobels fredspris i 2011 at hans mørke side kom fram. Houtart har gjort mye for den tredje verden, og har blitt kalt «Paven for antiglobalisering» og ble i 2008 innvitert til FN for å snakke om globalisering av kapital, i 2009 fikk han UNESCO-Madanjeet-Singh prisen for arbeidet for tolleranse og ikkevold

Gikk til kirken
Guttens søster ble så rystet over glansbildet som ble tegnet av Houtart, at hun tok bladet fra munnen om hans misbruk av nevøen, skriver TV 2.

Kvinnen gikk til Adriaenssens-kommisjonen som etterforsker overgrep mot barn i den belgiske kirke, og anmeldte Houthart for overgrep mot broren.

Innrømmer
Houtart var fram til november styreforman i organisasjonen Center Tricontinental som jobber for å skape dialog mellom hjelpeorganisasjoner til den tredje verden. Da gikk han av på grunn av overgrepsbeskyldningene. Nå bekrefter han overfor den belgiske avisen Le Soir at han «to ganger skal ha tatt på de intime delene til nevøen» og at denne handlingen var «respektløs og ansvarsløs».

Han sier til avisen at han har snakket med offerets foreldre for å høre om de mente han burde fortsette som prest. Familien anbefalte ham å bli ved prestegjerningen og heller oppsøke en professor i Brüssel, skriver MailOnline.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere