Gå til sidens hovedinnhold

Nødnumrene fortsatt nede i flere kommuner

Fredag morgen har mange i Sør-Trøndelag fortsatt problemer med telenettet.

Stormen Ivar som rammet kysten av Nordmøre og Trøndelag torsdag, har ført til at innbyggere ikke kommer gjennom på nødnumrene.

Fredag morgen bekrefter personell ved AMK-sentralen ved St. Olavs hospital at nattens telefontrøbbel ikke er over.

- Vi begynte å få inn feilmeldinger rundt klokka 23 torsdag kveld, og telenettet har nå vært veldig ustabilt over tid. Det har vært litt av og på, sa operasjonsleder Solfrid Lægdheim i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB i 3-tiden natt til fredag.

Folk som har problemer med å ringe 113 fra fasttelefon og mobiltelefon, bes møte opp på nærmeste ambulansestasjon eller helsesenter/sykehjem hvis det haster, opplyste St. Olavs hospital natt til fredag.

Sør-Trøndelag politidistrikt opplyste at også lokale lensmannskontorer kan oppsøkes ved behov. Problemene i telenettet rammer også nødnumrene 112 og 110.

Mannskaper fra Telenor jobber på spreng med å få telenettet opp igjen.

Stormen Ivar
Ifølge Lægdheim er bruddet i telenettet forårsaket av stormen som herjet på Nordvestlandet og i Trøndelag torsdag kveld.

- Dette har sammenheng med stormen Ivar som har rast i kveld. Noen områder er bare fasttelefonen borte, andre steder er både fasttelefonnettet og mobilnettet rammet, uttalte operasjonslederen natt til fredag.

- Utfordringen kan være at folk som trenger hjelp, ikke kommer gjennom på nødnummeret. Da anmoder vi folk om å ta seg til det lokale lensmannskontoret eller den lokale helsestasjonen eller sykehus. Foreløpig har vi ikke fått inn melding om at noen har fått problemer som følge av at telenettet er nede, uttalte Lægdheim.

Redningssentral
En lokal redningssentral med representanter fra alle nødetatene er etablert i Trondheim. Det er også etablert beredskap på lensmannskontorene i de berørte kommunene. St. Olavs hospital opplyser at det natt til fredag var varierende kontakt med de kommunene som er rammet av bruddet i telenettet. Utfordringene betegnes som ekstra store i kommunene Frøya, Hitra, Hemne, Oppdal, Rindal og Røros.

AMK-sentralen i Trondheim hadde natt til fredag kontakt med ambulansestasjonene, men fikk ikke kontakt på andre telefonnumre i de aktuelle kommunene, opplyser St. Olavs hospital.

(©NTB)

Reklame

Nå kan du teste HBO Nordic, Viaplay og Paramount+ gratis

Kommentarer til denne saken