*Nettavisen* Nyheter.

Noe å bryne seg på!

BREDE BRYN: Brynene skal være slik de vokser naturlig, men du kan nappe bort viltvoksende hårstrå dersom de dukker opp altfor langt unna brynet. Foto: (Getty Images/Splash/Scanpix)

Om det er noe som skal fremheves nå, så er det øyenbrynene. La deg inspirere her!

18.06.09 20:23

(SIDE2:) Utseendet vårt følger økonomiske trender. Når pengene og sjampanjen flyter gjelder det å være brun, blond og å bruke lipgloss og pastellfargede klær.

Men med en gang pengesekken blir mindre, blir klærne mørkere, det blir kult med gjenbruk, leppestiften blir rød og matt, og øyebrynene blir tykkere og mer markert.

Mer fra Side2. no: Sjekk forsiden nå!

Selvstendig
Når det er dårlige tider økonomisk ønsker kvinner å vise at de fortsatt er sterke og selvstendige. Vi så det på 90-tallet og vi ser det nå. 90-tallets grønsj, matte sminke, harde øyenbryn, dressjakker.

Nå er de tilbake, til tross for at det er sommer. Også skuldrene er bredere og vi går gjerne i puffermer, tunge Doc Martens sko og store dressjakker.

Les: Skjønnhet i kjøleskapet

Vi vil vise omverdenen at vi kan ta vare på oss selv og ta i et tak. Vi er selvstendige – bare se på øyenbrynene våre.

Nå skal heldigvis ikke makeupen være like hard eller matt som den var på 90-tallet. Soft, dus og naturlig er nøkkelordene her. Men du kan droppe lipglossen og tynne, blonde overraskede bryn.

Les: Ni skjønnhetstips for dårlig tid

Naturlig
La øyebrynene vokse ut og napp bare bort viltvoksende hår som dukker opp for seg selv.

Sesongens trender går ut på å se helt naturlig ut, med minimalt med sminke. Solkysset hud, et lag mascara og naturlig tykke bryn, gjerne med et strøk fersken eller rosa leppestift uten for mye gloss.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ikke overrasket
På Marnis visning for vår/sommer 2009 i Milano var det MACs Tom Pecheux som sto for makeuplooken. Han lot modellenes hud, lepper og kinn ha minimalt med farge, og konsentrerte seg heller om øyenbrynene.

– Looken er for lekende, selvsikre kvinner, sa Pecheux til handbag.com.

Les: Se Charlizes favorittprodukter

Markerte øyenbryn er ikke noe nytt, og det kommer stadig igjen i motebildet. Enten er brynene tynne, buet og gir et overrasket uttrykk à la 30-tallets Marlene Dietrich og Tanya Hansen, eller så er de naturlige.

Men det hender det dukker opp andre trender. I vinter hadde vi en periode hvor alle de blonde modellene bleket bort brynene.

Se her: Kjenner du igjen disse modellene?

Les: Ny hud på fem dager

Brynikoner
Liz Taylor er kjent for å ha vært gift et utall ganger, men i hennes glansdager som filmskuespillerinne var hun også ganske kjent for sine vakre øyenbryn. De var alltid perfekt trimmet og det ble ansett som en veldig glamorøs look.

Klikk på bildet for å forstørre.

Andre kjente øyebryn er selvsagt den meksikanske kunstneren Frida Kahlo med sin berømte «unibrow» (hun hadde et eneste langt øyenbryn, ikke to).

Brooke Shields øyenbryn er nesten mer berømte enn damen selv. Også Madonna var kjent for sine vakre øyenbryn, som datteren Lola har arvet.

Les: Lola inspirert av mamma

Burlesque-stjernen Dita Von Teese har selvfølgelig perfekte pin-up-bryn. Denne damen har jo aldri et hårstrå på feil sted, og er perfekt groomet til enhver tid.

Tips! Bruk en tørr brynsblyant og lag en myk firkantet form ved roten av brynet, du kan gå så vidt utover ditt eget bryn (men bare såvidt!). Fyll inn ønsket form og la brynet bli en centimeter eller to lenger enn ditt naturlige bryn. Tegn i korte strøk i hårstråets vokseretning.

Les: Lag perfekte røde lepper

Bygg opp
Bare litt blyant og voks på brynene kan forvandle et bart ansikt og gi det et naturlig markert og selvsikkert uttrykk.

Les: Norges vakreste blogg?

Du trenger ikke å ta i så hardt som de har gjort på catwalken for Marni og Michael Kors, men la deg inspirere og prøv deg fram så ser du at det ikke skal så mye til før det utgjør en forskjell. Begynn forsiktig i det små og bygg heller opp mer om du ønsker det.

Det er lettere å legge til litt enn å måtte fjerne alt og begynne på nytt igjen.

Klikk på bildet for å forstørre.

MARKANTE BRYN: Brooke Shields, Dita von Teese, Camilla Belle og Liz Taylor har alle markante, naturlige øyenbryn. Foto: (Collage Splash/Getty Images)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.