RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Noe svakere resultat tross vekst i Statoil

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Statoil økte omsetningen med 19 prosent i andre kvartal, men fikk et svakere resultat sammenlignet med samme periode i fjor. Overskuddet på 59,5 milliarder kroner er likevel bedre enn ventet.

Omsetningen i månedene april, mai og juni ble på 201 milliarder kroner. I andre kvartal 2011 hadde selskapet inntekter på 169 milliarder kroner. Da ble resultatet før skatt drøyt halvannen milliard høyere enn i år.

Dermed økte inntektene til tross for streiken på norsk sokkel tidligere i sommer. Streiken varte i 16 dager og kostet rundt 200 millioner kroner per dag for operatørene. Konflikten ble stanset ved tvungen lønnsnemnd 9. juli.

- Statoil fortsetter å levere gode økonomiske resultater og sterk kontantstrøm. Vi økte olje- og gassproduksjonen med 17 prosent sammenlignet med andre kvartal i fjor. Produksjonen i andre kvartal var som forventet, og våre produksjonsprognoser for 2012 ligger fast, sier Statoils konsernsjef Helge Lund.

Med en økning på 33 prosent, er det gassproduksjonen som vokser raskest, mens væskeproduksjonen, det vil si olje og kondensat, øker med 8 prosent. Statoil vokser for tiden raskest i utlandet, men også på norsk sokkel har produksjonen økt i årets andre kvartal.

Tross den markante økningen i produksjon og omsetning, var bedringen i driftsresultatet relativt liten. Det økte fra 61 milliarder kroner i andre kvartal i fjor til 62 milliarder i år. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere