*Nettavisen* Nyheter.

Noe varmt i glasset på kalde høstkvelder?

Her er et godt alternativ til den tradisjonelle gløggen.

29.11.12 09:30

(SIDE2): Xanté Hot Apple er et friskt alternativ til den klassiske, rødvinsbaserte gløggen, og et godt alternativ for de som foretrekker å varme seg på en drink som trekker i mer syrlig retning.

Drinken lages med eplejuice, som sørger for syre, men hvor pæresmaken i likøren likevel er mer fremtredende i smaksbildet, balansert av et snev kanel.

Klikk på bildet for å forstørre.

Xanté-likøren inngår i Vinmonopolets basisutvalg, og er sammensatt av belgiske pærer og utvalgte konjakksorter. Drikken er basert på konjakk, som lagres i fire år på franske eikefat. Fatene gir Xanté en dyp farge av bernstein og krydret vaniljesmak.

Xanté kan også serveres som shot, som avec til kaffen, eller i den friske drinken «Lennart», hvor likøren blandes med nypresset limejuice og sprite eller sevenup.

Her er oppskriften på Xanté Hot Apple:

Ingredienser:
4 cl Xanté
16 cl premium eplejuice (Anbefalt: Tropicana Cloudy Apple)
Kanelstang til garnering og smak

Tilberedning:
Varm premium eplejuice sammen med kanelstang til 65 grader C.
Bruk 0,5 -1 stang per liter juice.

Xanté Original Poire au Cognac
(Basisutvalget # 3048602, kr 279,90)

Gulbrun farge, god fylde, fint pærepreg. Søt.
Likør.
Sprit, cognac, pæreessens, sukker, farge
Alkohol 38,00%
Sukker: 170,00 g/l
Syre: Ukjent

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.