Med 26,6 varmegrader på Kotsøy i Midtre Gauldal mandag satte Sør-Trøndelag en foreløpig varmerekord for 2011. Og flere steder i landet kan man nå nyte sommerlige temperaturer og fint vær. Nyt det mens du kan, er rådet fra meteorologene.

Og det er det mange som gjør.

I Nordbytjernet på Romerike var Ingunn Elisabeth Ellingsdalen Bergersen (5) og flere andre uti på den varme vårkvelden 9. mai, skriver rb.no.

- Litt kaldt, meldte hun etter ti minutter med vassing og plasking.

I bassenget på Nordnes i Bergen storkoste Daniel Grov (4) seg, melder ba.no.

20 pluss
I Bergen var makstemperaturen mandag 25 grader, på Blindern i Oslo var den 23,5 og på Værnes 19 grader. Nest varmest mandag var målingen fra Selbu, med 25,4 grader, får Nettavisen opplyst fra meteorolog Roar Teigen i StormGeo.

Sjekk ditt vær på Nettavisens værsider her

Sludd og snø i Finnmark
Det er langt fra så sommerlig i nord, der Meteorologisk institutt tirsdag advarte mot vanskelige kjøreforhold på grunn av nedbør med sludd og snø i kyst- og fjordstrøkene i Vest-Finnmark.

Roar Teigen i StormGeo har dette å fortelle om hva vi har i vente det nærmeste døgnet.

Kjøligere vær i vente
For onsdag ventes det uendret eller litt stigende temperaturer i Troms og Finnmark, litt synkende for Nordland. For Midt-Norge ventes det litt synkende temperaturer det neste døgnet. For Vestlandet blir det litt kjøligere vær i dag og uendret onsdag. Da ventes det temperaturer fra 15 og opp mot 18 grader.

For Sør- og Østlandet ventes det fortsatt fine temperaturer tirsdag, og onsdag ventes det bare mindre endringer. Men så kommer skiftet, og vi kan begynne å kle på oss igjen.

Advarer mot brannfare
Hos Meteorologisk institutt er det sendt ut obs-varsel om lokalt stor gress- og skogbrannfare på Vestlandet og i Sør-Trøndelag. Østafjells er det lokalt meget stor gress- og lyngbrannfare.