Gå til sidens hovedinnhold

- Noen holder henne skjult

Ruby Jeanette Kandal (17) har vært savnet siden onsdag.

Nå engasjerer Ruby Jeanettes mor seg for å finne sin datter som sist ble sett da hun forlot Øvsttunsenteret, avd. Jentehaugen i Os onsdag 29.desember, skriver Bergensavisen.

På Facebook har gruppen «RUBY JEANETTE KANDAL- SAVNET SIDEN 29.12.10» over 1400 medlemmer.

– Noen holder henne skjult. Hun gir alltid fra seg et livstegn, sier Dorte Kandal til BA.no.

Ingen spor

Hun forteller at datteren, som kommer fra Stavanger, dro fra institusjonen onsdag ettermiddag. En kvinne skal ha truffet henne på Bystasjonen dagen etter. Etter det slutter alle spor. 17-åringen hadde akkurat kommet tilbake fra julefeiring i Stavanger.

– Hun har ikke penger, alt hun hadde var et gavekort fra Åsane senter, men jeg vet ikke om hun har solgt dette eller ikke. Det har ikke vært noe aktivitet på Facebook-kontoen hennes heller, sier Kandal.

Bekymret
Engasjementet er stort i Stavanger, der 17-åringen kommer fra.

– Venninne er veldig bekymret og situasjonen er veldig stressende. Politiet i Os har nå begynt å gjøre undersøkelser og det er svært ulikt henne å ikke ta kontakt. Det har hun alltid gjort, sier Kandal.

Hun oppfordrer datteren til å snarest ta kontakt eller oppfordrer andre som kan vite noe om forsvinningen om å ta kontakt med politiet.

Politioverbetjent Terje Sperrevik ved Os lensmannskontor sier til BA.no at politiet har gjennomført søk i diverse miljø.

– Vi fortsetter å holde trykk på denne saken og institusjonen hun bodde på gjør også sine undersøkelser, sier Sperrevik.

Etter det BA kjenner til skal politiet ha gjennomsøkt flere belastede rusmiljøer på jakt etter den unge kvinnen.

Ruby beskrives som 151 centimeter høy med knall blå øyne. Hun hadde på seg en sort vinterjakke da hun forsvant.

Os lensmannskontor har telefon 56 30 39 00.

Les flere saker fra Bergensavisen her.

Kommentarer til denne saken