RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Noen kilo ned?

(Crestock)
Sist oppdatert:
Slå to fluer i en smekk!

(SIDE2): Forbrenn kalorier mens du tar vårrengjøringen.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Mer energi
Mars er den første vårmåneden. Sol og mildere temperaturer er med på å gi deg mer overskudd og energi. Det er ingen overraskelse at mange i disse tider starter prosjektet «Topp sommerkropp 2010». Man ønsker å stramme opp kropp og muskler etter en vinter med kanskje litt for mye sofakos og litt for lite aktivitet. Det er det samme hvert år - så hvorfor ikke starte prosjektet med en vårrengjøring som tar bort både støv og noen ekstra kalorier?

Småpusling
Lysere dager gjør at støv og skitt som har ligget skjult kommer til syne. Enten man liker det eller ikke, så er det tid for vårrengjøring. Ved generelt hus- og hagearbeid forbrenner du rundt 252 kalorier i timen. Puss sølvtøy, ommøbler på flere rom, skift duker og gardiner. Du holder kroppen i aktivitet og gir huset ditt en oppussing.

Tørke støv
Finn frem støvkluter og tørrmopp. Nå er det tid for stedene du har unngått å nærme deg det siste halvåret. Fjern hybelkaninene som ligger under sofaen du ikke har turt å se under. Tørk bort skitt og lort fra hjørnet du har utsatt å vaske de ti siste gangene. Ved å tørke støv får du brukt både armer og bein mens du forbrenner rundt 163 kalorier i timen. Bruker du støvsugeren forbrenner du omkring 166 kalorier i timen.

Husvask
Dette er kanskje ikke det morsomste du gjør, men tenk på den deilige lukten at et nyvasket hus og ikke minst at du holder deg i aktivitet. Ved å vaske gulv forbrenner du hele 281 kalorier i timen. I vårrengjøringen hører det også med å vaske tak og vegger. Ta også en titt i kjøleskapet og bruk noen minutter på å kaste gammel og dårlig mat. Samtidig kan du få vasket bort skitt og gamle matrester.

Vinduene
Du kommer ikke unna vasking av vinduer. Vask vinduene både innenfra og utenfra mens du tenker på alle kaloriene som forsvinner. Du forbrenner 259 kalorier i timen og får skinnende, rene vinduer.

Mer aktivitet
Man er gjerne mer ute på vår og sommeren. Gi deg selv gratis trening ved disse vårlige aktivitetene:

- Luke ugress forbrenner 362 kalorier i timen.

- Klippe gresset forbrenner 281 kalorier i timen. (Manuelt)

- Rolig sykling forbrenner 310 kalorier i timen.

- Rolig gange forbrenner 215 kalorier i timen.

- Gå på rulleskøyter forbrenner 350 kalorier i timen.

(Energiforbruket er anslått forbruk for en person på om lag 70 kilo.)

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

Les også: - Alltid tid til trening

(Kilder: www.trim.no www.iform.no)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere