RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Noen verre enn Tyra Banks?

Sist oppdatert:
Står supermodell for tidenes verste julepresang til sin ansatte?

TIPS OSS! HVA ER DE MEST ORIGINALE - ELLER VERSTE, BEDRIFTSJULEGAVENE DU HAR HØRT OM?

Tyra Banks, modell og programleder for America's Next Top Model er ingen drømmesjef. I fjor ga hun de ansatte i programmet en av tidenes dårligste julegaver.

Ifølge Janet Charltons kjendisblogg arrangerte Banks et «beskjedent» juleselskap i New York før jul i fjor. Tyra stakk så vidt innom selskapet og erklærte at hun var på vei til Italia.

- Jeg vil takke alle for at dere har jobbet så hardt! Jeg har en spesiell gjest her i kveld. Her er julenissen! skal Tyra ha sagt.

Drakk seg fulle
Alle sprang til nissens sekk og fant ut at den var full av osteburgere fra McDonald's. De ansatte åpnet burgerne, i håp om at de skulle inneholde gavekort eller noe i den duren, men fant bare - ja, osteburgere.

Til historien hører det ellers til at det ikke ble servert mat på festen og at sure ansatte drakk seg fulle og slåss ute på gaten. En av dem skal ha blitt kjørt bort i ambulanse.

Tyra har noe å lære om sjenerøsitet av Oprah, mener bloggeren.

- Mat er 80 prosent
Daglig leder Sveinung Sve i Sve Profilartikler og Sve Gourmet i Sandvika i Bærum sier til Nettavisen at det ikke er noe tegn til nedgang i hans bransje. I oktober hadde selskapene rekordomsetning, sier han.

- Mat i en eller annen kombinasjon med en bruksgjenstand - er cirka 80 prosent av bedriftsjulegavene her til lands. Ellers er det noe tekstiler. Og i de siste årene er artikler knyttet til fritid og reiser blitt populære, sier Sve.

- Hva er den verste bedriftsjulegaven du har hørt om?

- Hehe, vi hadde litt dårlig erfaring med å sende ut rakefisk for en bedrift et år. Mye kom i retur til oss. Jeg tror du kan si at det gjelder å kjenne kundene sine - også når du skal gi dem gaver, sier Sve.

- Ekstra viktig
- I sparetider som dette er det ekstra viktig å ikke kutte ut julegaven, for i krisetider trenger man ekstra næring. Ofte er det lite penger det handler om, sier bedriftskonsulent Cecilia Hultgren til Aftonbladet.

Hun mener at alle i bedriften skal få gaver, ikke bare de fast ansatte. Hva slags gave det er viktig, men ikke hva den koster.

- Jeg jobbet i en bedrift der vi fikk en lommelykt som var laget av etterlatte etter tsunamikatastrofen. Det er et eksempel på en bra julepresang, sier Hultgren.

TIPS OSS! HVA ER DE MEST ORIGINALE - ELLER VERSTE, BEDRIFTSJULEGAVENE DU HAR HØRT OM?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere