RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nok en blodig dag i Irak

Sist oppdatert:
Bagdad (NTB-Reuters-AFP): Både sivile og sikkerhetsfolk var blant de mange som ble drept i angrep i Irak mandag, dagen før ettårsdagen for USAs tilbaketrekking.

Tirsdag er det ett år siden de amerikanske styrkene trakk seg ut av Irak, men fortsatt blir landet rammet av angrep nesten hver dag. Søndag ble 19 mennesker drept og 77 såret. Mandag gikk det enda verre med minst 26 drepte. Dermed ble dagen den blodigste siden 29. november, da 50 personer ble drept.

Amerikanske styrker fullførte tilbaketrekkingen fra Irak 18. desember i fjor etter en ni år lang krig, som tok livet av titusener av irakere og flere tusen amerikanske soldater.

De fleste mistet livet i angrep rettet mot områder preget av konflikten mellom den sjiadominerte regjeringen i Bagdad og de kurdiske selvstyremyndighetene i Nord-Irak.

I en landsby i nærheten av byen Mosul ble sju mennesker drept og tolv såret av en lastebilbombe. Landsbyen er befolket av minoriteten shabak. En bombe eksploderte også i en landsby i nærheten, men her skal ingen har kommet til skade. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere