RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nok en LNG-terminal på gang

Sist oppdatert:
Inngang til 2005 har så langt vært preget av et rush av planer for nye både import og eksportterminaler for flytende naturgass (LNG). Nok en plan ble presentert onsdag kveld
Det er energikonsernet ConocoPhillips som igjen er på banen. Ikke før hadde de satt spaden i jorda på det som blir den første nye landbaserte importterminalen i USA siden 1982, så legger de frem planer for en ny offshoreterminal i US Gulf.

ConocoPhillips nyeste prosjekt gjelder en importterminal som skal plasseres 56 miles utenfor kysten av delstaten Louisiana. Ifølge amerikanske finansmedier skal anlegget få en kapasitet på 1,5 milliarder kubikkfot pr. dag.

Planen er å starte byggingen i slutten av neste år, og byggetiden er beregnet til fire år. med oppstart i 2010. De sender nå inn de nødvendige søknadene.

ConocoPhillips startet byggingen av den nye importterminalen Freeport i Texas mandag denne uken.

I løpet av den siste uken har andre oljeselskaper meldt om planer for to nye eksportterminaler i Nigeria, mens Golar LNG har kjøpt seg inn i et prosjekt i US Gulf.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere