Gå til sidens hovedinnhold

Nok en lottomillionær i Verdal

Hvor mange Lotto-millionærer er det plass til i en bygd med vel 14.000 innbyggere?

Verdal kommune i Nord-Trøndelag har gjort det igjen. Så langt i år har to av bygdas innbyggere blitt lottomillionærer. Den siste var en småbarnsmor i 20-årene som lørdag fikk beskjed om at hun hadde vunnet nesten to millioner kroner.

Det bor vel 14.000 innbyggere i Verdal. Siden 1989 har 17 av dem blitt lottomillionærer.

Voksende millionærklubb
- Nei, jeg kan ikke forklare hva det er med Verdal. Det er vel tilfeldighetene som rår, sier informasjonsrådgiver Hans Bjørn Langmyr i Norsk Tipping til Nettavisen. Det statlige spillselskapet har ført en egen Verdal-statistikk siden 1989. Tallet 17 omfatter fastboende lottomillionærer. Medregnet kvinnen som vant 1,9 millioner kroner lørdag, har lottomillionærklubben i bygda fått to nye medlemmer så langt i år. I januar var det en som vant én million kroner i ekstraspillet «Millionsjansen».

Lottoturister
Men det er også dem som tar turen til Verdal ens ærend for å kjøpe lottokuponger. Så langt i år har det gitt uttelling for to. I januar vant en kvinne på gjennomreise 16,7 millioner kroner på en kupong kjøpt i bygda. For to uker siden vant en mann til sammen 5,2 millioner kroner på to kuponger, den ene kjøpt i Rognan, den andre i Verdal.

- Man kan nesten mistenke at Norsk Tipping gjerne føyer noen anonyme vinnere til Verdal-statistikken?

- Nei, det gjør vi ikke, forsikrer Langmyr på telefon fra Hamar. Samtidig understreker han at Norsk Tipping ikke påstår at det er flere lottomillionærer i forhold til innbyggertallet i Verdal enn andre steder.

- Det vet vi ikke noe om, sier han.

Takket ja til rådgivning
- Kvinnen som vant på lørdag, hva skulle hun bruke pengene til?

- Det visste hun ikke, men siden det er en familie i etableringsfasen har de sikkert noen huller å putte dem i. Men hun takket ja til økonomisk rådgivning, noe vi tilbyr alle som vinner i Lotto, sier Langmyr.

Kommentarer til denne saken